IĞDIR LİSESİ 1986 YILI MEZUNLARI ANKARA’DA BULUŞTU

Tarih : 2019-07-18 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR LİSESİ 1986 YILI MEZUNLARI ANKARA’DA BULUŞTU

        Asım KESER, Cantürk ALAGÖZ  ve Gökçan BAYDAR ‘ın ev sahipliğinde Avrupa da ve Türkiye’nin diğer illerinde yaşayan aynı dönem arkadaşları ve öğretmenleri Ankara da buluştu.
     

   Söz konusu buluşmada Iğdır Atatürk Ortaokulun da ve Iğdır Lisesinde 35 yıl  önce mezun olan yaklaşık 50 kişi ve öğretmenleri, sosyal medyada organize olup yaşadıkları şehirlerden Ankara'ya gelerek hasret giderdi. 
      Kaldıkları otelin önünde 35 yıl önce olduğu gibi toplu hatıra fotoğrafı çektiren eski öğrenciler ve şimdinin koca koca insanları daha sonra eski günleri yâd etti ve hatıralarını paylaştı.
       Eski günleri anan grup daha sonra bölgede  Ulucanlar Ceza evini, İlk Türkiye Büyük Millet Meclisini, Anıt Kabiri ve Selçuklu Motifi ile İslami Eserlerinin sergilendiği müzeyi gezdi.
        Düzenlenen programda Kültür Turizm Bakanlığı Devlet Sanatçısı hemşerimiz Cengizhan AKAR ve Nahide SAYGUN AKKAL konser verdi. Yapılan açıklamalarda; O dönem aynı sınıfta okuduğumuz arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Arkadaşlarımızı bulmak için de sosyal medyayı kullandık. Öğretmenlerimize de ulaştık. Onlar da sağ olsun bizleri, öğrencilerini kırmadı ve Ankara’ya kadar gelerek bizlerle bir araya geldi. Sosyal medya üzerinden ulaştığımız diğer arkadaşlarımızı da buluşmaya davet ettik. Buluşmaya  Almanya, Iğdır, Ankara, Tekirdağ, Antalya, Diyarbakır’ın yanı sıra pek çok ilden katılım olduğunu, bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Bazı arkadaşlarımızı da ismen biliyoruz ama sosyal medyada bulamadığımız için erişemedik. Çok güzel bir buluşma olduğunu düşünüyoruz ve gelecek yıllarda da katılım sayısını arttırarak devam ettirmeyi planlıyoruz, . Ancak  Iğdır Lisesinin yerinin değiştiğini taşındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Iğdır Lisesinin zamanın Iğdır’ın tek lisesi olduğu, merkez ilçe ile köylerden öğrencilerin geldiği ve insanların kaynaştığı bir okuldu ve Iğdır’a  mal olan bir liseydi. Aynı yerine taşınması için gerekli girişimleri yapacağız, inşallah Iğdır Lisesini eski yerine taşınması için gerekli girişimlerde bulunacağız. denildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.