YERLİ ÜRÜN ÇIKTI FİYATLAR DÜŞTÜ

Tarih : 2019-07-22 / Kategori : Genel Haber

YERLİ ÜRÜN ÇIKTI FİYATLAR DÜŞTÜ

           Yıl boyunca havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesinin temel tüketim maddesi olan birçok ürünün fiyatının pahalı satılmasına neden olduğunu belirten Iğdır’lı pazarcılar, yerli ürünlerin çıkmasıyla beraber fiyatlarda düşüşün yaşandığını dile getirdiler.    
Havaların ışımasıyla beraber yerli ürünlerin çıkmaya başladığını belirten pazar esnafı, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceğini söylüyor.
 

        Esnaf Umut Meydo, Iğdır’da tavan yapan sebze ve meyve fiyatları yerli ürünün çıkmasıyla Fiyatlar, düşüşe geçti. Şu anda bütün ürünlerde fiyatlar düşmeye başladı. Havaların ısınmasıyla fiyatlar daha da düşmeye başlar. Patates ve soğan şu ana kadar dışarıdan geliyordu bundan dolayı fiyatlar yüksekti. Geçen hafta 6 TL olan patates bu hafta 3 TL oldu.” dedi.
        “Ürünlerdeki fiyat düşüşü pazara biraz canlılık getirdi”
          Umut Meydo, isimli pazar esnafı, fiyatların daha önce çok yüksek olduğunu şimdiyse havaların ısınmasıyla beraber inişe geçtiğini dile getirdi.
           Meydo, “Bundan bir ay öncesine kadar her şeyin fiyatı tavan yapmıştı. Bu durumdan biz de etkilendik. Hiç iş yapamıyorduk. Zararına ürün satıyorduk. Yerli ürünlerin çıkmaya başlamasıyla beraber fiyatlar da düşmeye başladı. Domates 1 Kg 6 TL’den 3 TL’ye indi. Bu fiyat tarlada 90 Kuruş ve 1 TL arasında deyişiyor. Salatalık Tezgahlarda 1 Kg 5-6 TL arasında iken şimdi 1.50 Kuruşa düştü bu fiyat tarlada ise 50 Kuruştan satılıyor. 1 Kg  18 TL olan Sivri biber fiyatı tezgahlarda 15 -18 TL iken şimdi 1 TL 1.50 Kuruş arasında fiyatı değişiyor. 1 Kg Patlıcan 13-15 TL arasında satılırken şimdi ise 70 Kuruş tarladan çıkışı ve Tezgahlarda ise 1 TL ile 2 TL arasında fiyatları değişiyor. Fiyatların yüksek olmasının kendilerini de olumsuz etkilediğini dile getiren Umut Meydo “Fiyatlar yüksekken bizim için de sıkıntı oluyordu. Yüksek fiyattan almış olduğumuz ürün satılmayınca zarar ediyorduk. Şimdi fiyatlar uygun olduğu için alım ve satımda sıkıntı çekmiyoruz düşüşe geçmiş olması işlerimizin açılmasına vesile oldu. 
          Domates, biber, salatalık, patlıcan gibi ürünlerde düşüş var. Vatandaşlar artık yavaş yavaş evine sebze almaya başladı. 
           3 TL olan Patates ve soğanda fiyat olarak biraz sıkıntı var. Mutfakta en çok kullanılan ürünler olduğu için pahalı olunca vatandaş sıkıntı yaşıyor. Devlet yetkilileri soğan ve patatese biraz el atarsa vatandaş rahatlar.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.