ŞAİR VE YAZAR MÜSLİM OĞUZ VE SEYFETTİN ALTAYLI İLE SÖYLEŞİ

Tarih : 2019-08-08 / Kategori : Kültür & Sanat

ŞAİR VE YAZAR MÜSLİM OĞUZ VE SEYFETTİN ALTAYLI İLE SÖYLEŞİ

             Iğdır’ın yetiştirdiği değerlerden olan şair yazar Müslim Oğuz ve  Doç.Dr.Seyfetin Altaylı ile  Muhasebeciler odasında  edebiyat  severler bir söyleşi yaptı.
               Dr. Mehmet Kum’un organize ettiği söyleşide her iki şiar ve yazarda çeşitli konulara değindiler.
              

          Şair yazar Müslim Oğuz,”Iğdır  biz hep gurbette de olsak yüreğimizdedir.Iğdır akşamalrını ,Iğdır daki sohbetleri hep özlüyoruz. Yazdığım  Iğdır Akşamları kitabımda hep özlem hasretlik geçmişten çok güzel anılar vardır. Herkes kendisinden bir şeyler buluyor.”dedi.
                Şiirlerinde geçen “Dağ Çiçeğim ”’i herkesin merak ettiğini söyleyen Oğuz,”Herkesin hayatında bir dağ çiçeği vardır. Önemli olan bu dağ çiçeğine sahip olup sevebilmektir.Dağ Çiçeğim aşkın bir sevginin adıdır Şair söyleyemediğini Dağ çiçeğine söyleyerek duygularını anlatır.”şeklinde konuştu.
               Doç.Dr. Seyfetin Altaylı da Türk ve dünya mitolojisinden örnekler vererek, Iğdır dada halkımızın yaşattığı kültür ve gelenekler mitolojiler vardır,”Akşam vakti Astanada oturma”,Damın bacası”,”Gece tırnak tutulmaz”, gibi inanışlar bütün Türk dünyasında vardır.Bu yörede bugün Kürt  ve Türk vatandaşlarımızın ,dokuduğu kilimlerin motifleri Orta Asya Türklerinde görmemiz mümkündür.Bu da bu yörede yaşayan insanların ortak kültüre sahip olduklarını gösterir.Birlik ve beraberlik içinde olalım ortak kültüre  inanca sahip olan insanlar olarak birlik beraberliğimiz bozmayalım ”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.