Tercih Yine “Iğdır Üniversitesi”

Tarih : 2019-08-08 / Kategori : Eğitim

Tercih  Yine “Iğdır Üniversitesi”

       YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Buna göre Iğdır Üniversitesine lisans 844, önlisans bin 728 ve özel yetenek sınavı 251 olmak üzere toplamda 2 bin 823 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Yüzde 84 doluluk oranıyla Iğdır Üniversitesi öğrenci sayısı (lisans-önlisans) 8 bin 710’ a yükselecek.
 

        Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları dün açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 84 oranında doluluğa ulaşan Iğdır Üniversitesi, yeni kurulan üniversiteler arasında en çok tercih edilen üniversitelerden bir tanesi oldu.  Hayata geçirdiği projeler ve öğrencilere pratik anlamda da eğitim imkânı sunan Iğdır Üniversitesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılında lisans 844, önlisans bin 728 ve özel yetenek sınavı 251 olmak üzere toplamda 2 bin 823 yeni öğrenciye kapılarını açacak.
          Öğrenciler sosyal medyadan sevinçlerini paylaştı
          Iğdır Üniversitesine yerleşen öğrenciler, sosyal medya hesaplarından, “Bekle beni Iğdır, Iğdır Üniversitesi ben geliyorum, hazır mısınız” gibi paylaşımlarda bulunarak sevinçlerini paylaştı.
          Rektör Alma’dan tebrik mesajı
          YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tebrik mesajı paylaştı.  Rektör Alma mesajında, “Iğdır Üniversitesi ailesine katılan ve üniversiteli olma heyecanı yaşayan tüm öğrencileri tercihlerinden dolayı tebrik ediyor, üniversitemizde devam edecekleri eğitim hayatında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
          Kayıtlar 19 Ağustos'da başlayacak
           YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.