‘Yöresel ürünler Kars buluşması” gerçekleştirilecek

Tarih : 2019-08-16 / Kategori : Genel Haber

‘Yöresel ürünler Kars  buluşması” gerçekleştirilecek

        Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven, Kars Valiliği, SERKA ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Yöresel ürünler Kars buluşması” adı altında çok önemli bir festival düzenleneceğini duyurdu.
 

       Güven düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Vali Türker Öksüz’ün öngörüsüyle gerçekleştirilecek olan etkinliğin Eylül ayının sonunda yapılacağını söyledi.
        Düzenlenecek olan etkinliğe, diğer illerde bulunan kalkınma ajansı genel sekreterleri ile birlikte 81 ilde peynir üreticilerini de davet edeceklerini açıklamasında belirten Genel Sekreter Güven: “SERKA olarak özellikle Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’ın tanıtım faaliyetlerine önem veriyoruz. 
        Bu yönde organizasyonlar düzenliyoruz. Dün Kars Valimiz Türker Öksüz ile görüştük. Eylül ayı sonunda ‘Yöresel ürünler Kars buluşması” adıyla büyük bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Türkiye genelinden peynir üreticilerini Kars’a davet edeceğiz. Böylece çok değerli ürünümüz olan Kars kaşarı ve gravyeri başta olmak üzere diğer peynir çeşitlerinin bilinebilirliğine katkı sunacağız. Hem de artık Kars’ı böylesine büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir şehir haline dönüştürme yolunda bir adım atmış olacağız. Tanıtım etkiliğini Kars’ta ki peynir üreticileri, birlikler ve kooperatiflerin katılımları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Ben diğer kalkınma ajanslarının genel sekreterleri ile de görüştüm ve kendilerini etkinliğe katılmaları için Kars’a davet ettim. Amacımız 81 ilden katılımcıları davet etmektir. Ama en az 50 ilden davetlilerimiz Kars’a gelmiş olacak. Bildiğiniz gibi Kars, yöresel peynir üretiminin başkentidir. Ama bu özelliğin sürdürülebilir olması için bu yönde olumlu adımlar atılması gerekiyor. Bu gerçekliğin çeşitli organizasyonlarla dünyaya tanıtılması lazım.” Dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.