IĞDIR BELEDİYESİ 4 AYDA 7 MİLYON BORÇ ÖDEDİ

Tarih : 2019-08-16 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR BELEDİYESİ 4 AYDA 7 MİLYON BORÇ ÖDEDİ

          Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş basın toplantısı düzenleyerek göreve geldiği günden itibaren önceki dönemlere ait devraldığı borç tablosunu basınla paylaştı. Akkuş tasarrufa gittiklerini ve 4 ayda 7 milyon 133 bin TL. borç ödediklerini belirtti.
 

           Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Iğdır belediyesinin geçmişe dair borç tablosunu basına dağıtarak şöyle dedi: “Belediye başkanı seçilmemiz münasebetiyle usül gereği gelir gider borç tablosunu kamuoyu ile paylaşmamız gerekiyordu. Yoğun günler yaşadığımızdan bunu bu güne kadar bunu açıklayamadık. Ama halkımızın bilmesi açısından bu gün sizler aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Iğdır Belediyesinin 10 yıllık HDP döneminden de önce doğan borçları ile bu güne kadar gelen Emekli sandığı borcu 78 milyon 706 bin, vergi dairesi borcu 9 milyon 374 bin, belediyeler birliğine 1 milyon, 746 bin, firmalara 11 milyon, 674 bin TL. borç bulunmaktadır. Bu borçların tamamı yapılandırılmış ve her ay düzenli olarak ödenmektedir. 4 ay gibi bir zaman zarfında 7 Milyon borç ödedik. Belediyemizin bir takım gereksiz harcamalarını kıstık, mesaileri kestik, araç takip sistemleri ile belediye araçlarının özel işlerde kullanılmasının önüne geçtik, gereksiz harcamaların yapılmasını engelledik, özel kalemde yapılan kişisel harcamaları durdurduk, toplantılara giderken konaklama masraflarını bile kendi cebimizden yapma kararı aldık ve hatırı sayılır bir tasarruf elde etmiş olduk. Şu anda çok ciddi planlarımız var. Araç gereç alımlarını hızlandırıyoruz. Özel konteynerler, çöp araçları, kaldırım kenarında kullanılacak çöp sepetleri, bayat ekmek sepetleri, kullanılmayan kıyafet konteynerleri, elektrikli süpürgeleri, kamyonlar, kepçeler alarak şehrimizi modern ve tertemiz bir görünüme kavuşturacağız. 3-4 ay sonra artık herkes musluklarından akan suyu tüketecektir. Iğdır’ın en büyük sorunu ve hastalıkların başı kullandığımız su dur. İnşallah bu sorun 3-4 ayda giderilecektir. Kaldırım ve yol işgallerinin önüne geçmekte çok kararlıyız ve bu kararlılığımız da devam edecektir. Çektiğimiz beyaz çizgiler kuralına her bir vatandaşımız uymak zorundadır. Uymayan vatandaşlarımıza cezai işlem uygulanacaktır. Haydar Aliyev parkı için henüz bir girişim yoktur. Azerbaycan devleti bu parkın yapımını üstlenecek ama konuyla Valilik ilgilendiği için henüz daha bir girişimde bulunulmamıştır. Kim yaparsa yapsın, sonuçta şehrimizin güzelleşmesine katkı sunacak bir yatırım olacaktır. Hiçbir ticari amaç barındırmayacak olan parkta hepimiz gidip oturacak ve dinleneceğiz. Belediye olarak gelirlerimizin az olduğunun farkındayız. Bu sebepten ötürü Su, Emlak, tabela vergisi gibi konularda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.” Dedi.
          31 Mart 2019 yılında Iğdır Belediye Başkanı seçilen Yaşar Akkuş, 4 aylık faaliyetini sözlü olarak açıklarken, yakın tarihte belediyecilik adına yapmayı planladıkları birçok yatırımın Iğdır’ın çehresini değiştireceği ve Iğdır’ı modern bir kent görünümüne kavuşturacağı beklenmektedir.
Başkan Akkuş toplantının sonunda: “Halkımıza sözümüz var. Iğdır belediyesini buradan kaldıracak ve büyük bir meydan oluşturulacağız. Park yapılacağı zaman projede Iğdır belediyesi ve merkez karakolunu yok sayarak proje çalışması yapılmasını talep edeceğiz. Yer altı çarşısının üzerinin de dahil edilerek projelendirilecektir.” Dedi. 

Foto Galeri
IĞDIR BELEDİYESİ 4 AYDA 7 MİLYON BORÇ ÖDEDİ IĞDIR BELEDİYESİ 4 AYDA 7 MİLYON BORÇ ÖDEDİ IĞDIR BELEDİYESİ 4 AYDA 7 MİLYON BORÇ ÖDEDİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.