Iğdır Üniversitesi 10 Bin Öğrenciyi Geçti

Tarih : 2019-08-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi 10 Bin Öğrenciyi Geçti

         Son yıllarda hızlı bir şekilde gelişen ve büyüyen Iğdır Üniversitesi açmış olduğu yeni bölümlerle öğrenci sayısını her yıl artırıyor.
 

         2019 yılı üniversite yerleştirme sınav sonuçlarının ardından Iğdır Üniversitesine yapılan tercihler öğrenci sayısını 10 binin ürerine çıkardı. Iğdır üniversitesine gösterilen ilgi bölge üniversiteleri arasında ki kıyasa göre bir hayli yoğun. Ancak Iğdır üniversitesinin bir tek eksiği var o da yurt sorunu. Öğrenci kapasitemize göre yurt yok. Rektör Prof. Dr. Hakkı Alma sürekli iş insanlarına çağrıda bulunarak yurt yapmalarını talep ediyor. 2018 yılında bin civarında öğrenci yurt bulamadığı için, barınacak yer temin edemediği için Iğdır üniversitesine kayıt yaptıramadı. Bu da Iğdır için bir kayıp olarak değerlendirildi.
            Iğdır üniversitesi kısa sürede onlarca bölüm açarak Iğdır üniversitesinin çitasını oldukça yükseltti. Iğdır’ı tercih eden öğrenciler doğal olarak açılan bölümlere tercih yapmakta, üniversitenin öğrenci sayısının artmasına vesile teşkil etmektedir.
           Üniversitesi Rektörü Sayın Mehmet Hakkı Alma’yı gayretli çalışmalarından ötürü kutluyoruz. Birçokları için Iğdır üniversitesinin 10 bin öğrenciyi aşması hayal gibi gözüküyordu. Ama bu sayı geçildi bile. Ancak en büyük sorun yukarıda da belirttiğimiz gibi  yurt meselesidir. Temenni ederiz ki iş insanları yurt yaparak hem para kazanırlar, hem de Iğdır’ın kanayan yarasına merhem olmuş olurlar. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.