Iğdır’da Gadir-i Hum Bayramı

Tarih : 2019-08-21 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Gadir-i Hum Bayramı

        Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle Iğdır’da 5 bin kişiye yemek verildi.
 

         Iğdır’da yaşayan Caferi mezhebine bağlı vatandaşlar, Gadir-i hum bayramında Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle Iğdır’da Vali yolu üzeri Engelsiz oyun parkı yanında 5 bin kişiye ihsan yemeği verildi.
          İhsan yemeğinde konuşan Cavat Kılıç, “Peygamber Efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz. Ali’yi göstermiştir. Hz. Resulullah veda haccından dönerken Gadir-i Hum denilen bir bölgede bütün hacıları bir araya toplayarak Hz. Ali’yi yanına çağırdı ve sağ elini havaya kaldırarak, ‘benden sonra veliniz Ali’dir. Beni seven onu sevsin’ mealinde hitap etmiştir. Gadir-i Hum Bayramı Şiia ve Sunni kaynaklarında da dile getirilmiştir. Şia-caferi inancına mensup kişiler bugünü bayram olarak yad ederler. Bugün Gadir-i Hum Bayramı’dır” dedi.
         Yılmaz Parlar ise, Bu gün “Peygamber Efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz. Ali’yi tayin ettiği gündür. Bu özel günde Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle her yıl Iğdır’da 5 bine yakın kişiye ihsan yemeği veriliyor.”dedi. Haber:Ali ŞIKTAŞ

Foto Galeri
Iğdır’da Gadir-i Hum Bayramı Iğdır’da Gadir-i Hum Bayramı Iğdır’da Gadir-i Hum Bayramı Iğdır’da Gadir-i Hum Bayramı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası