SİLAJLIK MISIR HASADI DEVAM EDİYOR

Tarih : 2019-08-22 / Kategori : Genel Haber

SİLAJLIK MISIR  HASADI DEVAM EDİYOR

       Tarım ve Hayvancılık Şehri olan İlimiz Iğdır’da yem bitkisi olarak yoncadan sonra silajlık mısır gelmektedir. İlimizde yoğun bir şekilde ekimi yapılmakta olan silajlık mısırın hasadı devam ediyor.
 

        Hasat yapmakta olan çiftçilerimizi, İl Müdürü  Özkan YOLCU beraberindeki Karakoyunlu Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kalkan ve  Karakoyunlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Evren Başaran ile birlikte ziyaret ederek çiftçilerle sohbet ettiler. İl Müdürümüz Özkan YOLCU, traktöre binerek hasat yapmakta olan çiftçilere yardım ederek hasat yapımına katıldı.
          İl Müdürü  Özkan YOLCU hasat yapmakta olan çiftçilerle sohbette; “Yöremizin ve çiftçilerimizin silajlık mısırdan daha fazla getiri elde edebilmelerinin en iyi yolu silaj paketlemedir. Daha uzun süre bozulmadan saklayabilme ve maddi olarak da daha fazla kazanım elde edebilmek için silaj paketleme ünitelerinin sayısının artırılması gerekmektedir. Bu yatırım için de % 50 hibeli Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi kapsamında Bakanlığımızca hayata geçirilen desteklemeden faydalanmanızı istiyoruz. Desteklemeler konusunda teknik personellerimizden detaylı bilgiler alıp bu desteklerden yararlanmanız şahsınız ve yöremiz tarımının gelişmesi için faydalı olacaktır” dedi.
         İlimiz hayvancılığında kaba yem olarak olmazsa olmazlardan biri konumunda bulunan mısır silajı kapalı alanda bulunan hayvanlar için ve kış aylarında kaba yem olarak büyük önem arz etmektedir. 2019 yılında il genelinde 44.715 dekar alana ekimi yapılan silajlık mısır tahmini olarak üretim miktarının 167.383 ton olması beklenmektedir. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası