Son dakika: Soylu'dan "İstanbul'a kayyum atanacak mı?" sorusuna yanıt: Pazar sabahı açıklayacağım

Tarih : 2019-09-06 / Kategori : Siyaset

Son dakika: Soylu'dan

       Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu, gazetecilerin kendisine yönelttiği "İstanbul'a kayyum atanacak mı?" sorusuna "Pazar sabahı açıklayacağım" yanıtını verdi.
      İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.
Soylu, "İstanbul seçmenin kendisine vermiş olduğu reyi, bölücülere sormak lazım. Türkiye'nin yıllarca canını acıtan terör örgütüne oradaki çocuklara annelere göstermediği şefkati göstermeyenlere sormak lazım" dedi.
 

        "PAZAR SABAHI AÇIKLAYACAĞIM"
         Soylu, "İstanbul'a kayyum atanacak mı?" şeklindeki soruya "Pazar sabahı açıklayacağım" yanıtını verdi.
         SOYLU'DAN İMAMOĞLU'NA: PEJMÜRDE EDERİZ
         İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarıyla bir araya gelmesini eleştirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı;
"Bir tarafta şehit aileleri dururken, gaziler dururken, Diyarbakır'a gitmişken Hacire anaya da bir uğrasaydın, oğlunun nasıl kaçırıldığını, bir oğlunun nasıl infaz edildiğini onun ağzından bir dinleseydin bari. Yoksa medya yapıcıların, ajansların sana öyle bir sufle yapmadılar mı? Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net. Bu ülke adına, bu millet adına, sağına soluna bakmayız. Yıllardır terörden acı çeken insanlar dururken, terörist cenazelerinde yas tutan adamlara böylesine bir destek milletimizin de bizim de gönlümüzü acıtır, kimse kusura bakmasın" demişti.
       İMAMOĞLU'NDAN "İSTANBUL'A KAYYUM ATANIR MI?" SORUSUNA YANIT
       Diyarbakır'da kayyum atanan belediyeleri ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Bölgede kayyum atamaları, sizin de yerinize kısa da olsa kayyum atanmıştı, burada bugün bize yapılıyor ama tepki gösterilmezse İstanbul ve Ankara'ya da atanır diye yorumlar yapılıyor buna ne diyorsunuz" sorusunu şöyle yanıtlamıştı;
       "Öncelikle şunu söyleyeyim hukuk çerçevesinde her türlü mücadeleyi herkesin vermesi gerekir bu bir vatandaşlık görevidir. Bu tek başına kişilerin vereceği bir mücadele değildir. Hukuki yol ve yöntemleri denemeye devam edeceğiz. Çünkü gerçekten anladık ki özgürlük cumhuriyet demokrasi hepimiz için bir nefestir. Biz İstanbul'da çok net gördük başka yerlerde yaşanmasını istemeyiz. Bu demokrasi eğer bütüncül olarak var olacaksa bu Van'da da Mardin'de de Diyarbakır'da da var olacaktır.
        "ZERRE KADAR ENDİŞE DUYMAM"
         Biz bütün olgun tavrımızla buna karşı durmaya devam edeceğiz umarım bu yanlıştan biran önce vazgeçerler. Duyacağım tek endişe demokrasi adına olur kendi adıma zerre kadar endişe duymam. Ben demokrasi adına endişe duyuyorum."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.