Denetimli Serbestlik Yükümlülerinden Okulların Boya, Bakım-Onarım ve Temizlik İşlerine Destek

Tarih : 2019-09-10 / Kategori : Genel Haber

Denetimli Serbestlik Yükümlülerinden Okulların Boya, Bakım-Onarım ve Temizlik İşlerine Destek

           Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Yükümlülerinden Okulların Boya, Bakım-Onarım ve Temizlik İşlerine Destek devam ediyor.
         

          Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri tarafından yaz tatili süresince boya, tadilat ve temizliğe ihtiyacı olan okullarda derslikler, koridorlar, dış cephe, kapılar ve bahçe duvarları boyanarak, bahçe bakım, temizlik işleri yapılarak okullar güzel bir görünüme kavuştu.   
           Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü ENER konuşmasında; Kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılma yükümlülüğü, denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülerin, ücretsiz olarak kamu kurumu veya kamu yararına hizmet veren bir kuruluşta, kurumun yürütmekte olduğu hizmete yardımcı işlerde çalıştırılmalarıdır. Denetimli serbestlik kapsamında gerçekleştirilen kamu hizmeti ile kamuya katkı sağlanmakta ayrıca denetimli serbestlik yükümlülerinin toplum içinde denetim ve takibinin yapılmakta, onların iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için yükümlülerin ihtiyaç duyduğu hizmet, program uygulanmakta olup bu infaz rejiminin en etkili özelliğidir. Bu kapsamda Adalet Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan program çerçevesinde, denetimli serbestlik yükümlülerine halk eğitimi merkezinde bünyesinde boya kursu aldırılarak eğitimleri tamamlanmış başarılı olan yükümlülere kurs bitirme sertifikaları verilmiştir. Daha sonra yaz tatili süresince Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen eğitim  kurumlarımızın eğitim öğretime hazır edilmesi için denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından okulların boyası, temizliği ile bahçelerinin bakım onarım işlemleri yapılmıştır. Eğitim kurumlarımızın yöneticilerinden yapılan bu çalışmalara ilişkin olumlu geri bildirimler alınmış olup önümüzdeki ara tatil ve yaz tatil dönemlerinde de yine eğitim kurumlarımızda denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından boya, temizlik, bakım onarım faaliyetlerimiz devam edecektir. “dedi.    

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası