ÜNSAL ,”BİZDE GÖY MESCİD’DE NAMAZ KILMAK İSTİYORUZ”

Tarih : 2019-09-13 / Kategori : Genel Haber

ÜNSAL ,”BİZDE GÖY MESCİD’DE  NAMAZ KILMAK İSTİYORUZ”

          Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal,Van’da Akdamar kilisesinde yapılan ayin programına tepki göstererek bizde Erivanda bulunan Göy mescide namaz kılmak istiyoruz.”dedi.
 

              Ünsal,Müslüman Türk kadınların tecavüz edildiği; Ermenilerin tecavüzüne uğramamak için iffetli Türk kadınının kendilerini kiliseden göle atarak intihar ettiği bu yerde yapılan ayin, Ermenilerin zülmüne uğrayıp şehit edilenlerin kemiklerini sızlatmıştır.Özellikle Türk hükümetinin bu kiliseyi onarmak için milyonlarca para harcamasına da hiçbir anlam vermemekteyiz.Özellikle Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızdan bir isteğimiz vardır. Bizlerde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Göy Mescidde namaz kılıp dua etmek istiyoruz. Bunu sağlasınlar beş yıl önce müracaat ettik red ettiler. Ermeniler gelip Türkiye de Hem de Hıristiyan Türklere ait olan bir adada kilisede her yıl  ayin yapıyorlar.Bize de izin versinler  bizde gidip dedelerimizin ibadet ettiği Göy mescidde ibadet edelim. Ama izin vermiyorlar çünkü Ermeniler Türk düşmanlığından vaz geçmiş değillerdir.”şeklinde konuştu.
            Ermeni açılımına karşı olduklarını belirten Ünsal şunları söyledi:” Ermenistan’da camileri ahır olarak kullananlar, Azerbaycan’ın üçte bir toprağını işgal edenler,Hocal’ı da kelbecer’de Şuşa’da silahsız masum insanları katledenler ,Her fırsatta Türk düşmanlığı yapıp ,AB meclislerinde “Sözde Soykırım”yalanını kabul ettirip Türkiye’yi suçlayanlar ,Türkiye’den toprak ve tanınma isteyenler, Ağrı Dağı’nın hayalini kuranlarla dostluk nasıl kurulacaktır. Daha önceki yıllarda Van’da tek cemaati bile bulunmayan Ermenilerin şu anda hükümet destekli iki resmi kilisesi var ve ne yazık ki sürekli artan bir cemaati bulunmaktadır. Müslüman Van’lıları çeşitli yollarla kandırıp Hristiyanlığa geçmesini sağlamaktadırlar. Akdamar kilisesinde ibadet yapılması için durmadan kampanyalar yürüten yazılar yazan, program yapan her dinden insanın aynı duyarlılığı Ermenistan sınırlarında bulunan Türk-İslam eserleri için de olacak mı? Acaba dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Müslümanlar Bayram namazlarında veya Müslümanlar için özel anlam taşıyan günlerde Göy Mescide ibadet etmek isterlerse Türkiye’nin gösterdiği duyarlılığı, Ermenistan Hükümetleri de gösterebilecekler mi? Televizyonlarımız, kandil gecelerinde çeşitli ülkelerdeki camilerden yaptıkları yayınlardan benzerini buradan da yapılabilecekler mi? Sembolik olarak herhangi bir Cuma günü çevre Ülke ve bölgelerde yaşayan Müslümanlar Göy Mescid’de Cuma namazı kılabilecekler mi? “
Ünsal, “Bizde Erivan'a gidip Gök Mescit de namaz kılmak istiyoruz.
Ermenistan iyi niyetliyse izin versin" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.