Iğdır’da 50’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşunun Temsilcilerinden Teröre Kınama

Tarih : 2019-09-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da 50’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşunun Temsilcilerinden Teröre Kınama

          Iğdır’da 50’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşunun Temsilcileri tarafından Hdp Diyarbakır il binası önünde eylem yapan annelere destek, Diyarbakır’ın kulp ilçesinde sivillere yönelik saldırı düzenleyen Pkk’ya lanet amaçlı basın açıklaması yapıldı.
          Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan Eğitim Birsen Başkanı Erkan Çiğdem, Şunları kaydetti; “Kardeşlikle var olmak, kardeşlik ırmağında hep birlikte akmak için buradayız” 
     

     “Hep birlikte teröre ve ihanete karşı ayaktayız. Vesayetin emir eri ve işgal aracı; Terör Koalisyonu; PYD/PKK, DAİŞ ve FETÖ’yü lanetleyip, birlikteliğimizi tüm dünyaya göstermek için buradayız. 
         •Analarımızın, yürekleri dağlayan feryatlarını dindirmek, yeni bir tarih yazmak ve safları daha da sıklaştırmak için omuz omuzayız. 
•Yüce Rabbimiz, iman edenleri ‘kardeş’ kılmış. Kardeşlik bilinci ile hizipçi, mezhepçi, ırkçı ve ayrılıkçı yapıları kınıyor, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz.
Terör kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur.
Bu suçu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişi ve gruplar işleyebilir.
        Terörizmin ve teröristlerin hedefi insanlık, kardeşlik, millet, ortak gelecek ve birlikte yaşama iradesini yıkmak, yok etmektir.
         Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen canice saldırıların maksadı da birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik hukuku içinde yaşama gayretimizi yok etmektir.
Başta pkk terör örgütü olmak üzere fetö ve diğer terörist gruplar bu kirli emellerini gerçekleştirmek için; uzun yıllardır ülkemize musallat olmuş, pek çok kanlı eylemi yapmaktan geri durmamışlardır.
Bu saldırılarda şehit olan askerlerimiz, polislerimizi, korucularımızı ve sivil vatandaşlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz; gazilerimize minnettarız.
Son dönemde ordumuz ve polisimizin gerek yurt içinde  gerekse yurt dışında terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlar amacına ulaşmış, hain terör örgütünün kaçacak yeri, sığınacak bir ini kalmamıştır. Yok olmaya mahkum olan örgüt, bu durumdan kurtulmak için en iyi bildiği yolu kullanmaya yeniden başlamış ve sivil vatandaşlarımızı bir kez daha hedef almıştır.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde sivil vatandaşları taşıyan aracın geçişi sırasında  patlatılan, patlayıcı ile maalesef yedi vatandaşımız şehit olmuştur. Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki terör örgütü, kirli emellerini gerçekleştirmek için asker, polis, sivil ayırmadan sadece kan dökmeye odaklanmıştır. Ancak bilinmelidir ki ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında; Milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır.
15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz'da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve son olarak Kulp’ta masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de, Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir.
       Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. FETÖ'cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, Milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir. İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz Milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır.
Sizin çürümüş ve kokuşmuş her türlü güç ve kuvvetiniz, evladını müdafaa eden bir anneye karşı mağlup olmaya mahkûmdur...
•Bir anneyi evladı ile kahreden bir zihniyet canavardır.
•Kendi emelleri için her münasebette kadını öne süren zihniyet. Annelerin evlat feryadına sağır kalmıştır.
•Şimdiye kadar 'Kürt anneleri' diye siyasi emellerine alet ettikleri ve kullandıkları aynı anneler; evlatlarını isteyince 'Kürt Anneleri' unvanlarını kaybettiler.
Öyle mi ??? Yazıklar olsun size
•Rabbi bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, Kıblesi bir... Vatanı bir, Ülküsü bir…
Binlerce bir birlerle birbirine bağlı olan bu milletin birlikteliğini bozamayacaksınız.
Unutmayın. Unutmayacağız.

•Çocuk canlı bombalarla bebekleri katlettiler. Kınayı kana bulayıp, düğünü yasa, sevinci mateme gömdüler.
Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil Milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. 780 bin kilometrekare vatan toprağı 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünemez, parçalanamaz.
​Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır. Kırmızı-beyaz renklerden oluşan ay yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür. Bir olduk, birlik olduk, birlikte Millet olduk. Devletimizin ismi olan ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni birlikte kurduk. Milletimizin her bir ferdinin ölümden korkmadığını, şehitlerin ölmediğini Milletimizi tanıyan herkes bilir ve bilmelidir.
Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı, her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız. Tanklara, uçaklara, bombalara karşı kendini siper ederek tarih yazan aziz Milletimiz, terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına; buradan hep birlikte sesleniyoruz, öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.
Milletimiz müsterih olsun. Türkiye, hiçbir terör örgütü karşısında diz çökmeyecektir. Terör ve teröristle mücadelede, Millet adına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin hep yanında ve arkasındayız. Millet olarak, Türkiye Cumhuriyetinin eşit birer yurttaşları olarak, Sivil Toplum Örgütleri olarak, terörle mücadelede bir an bile yılmayacağız, kutlu yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz. Terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkacağız ve Türkiye'nin müreffeh ve aydınlık geleceğini omuz omuza inşa edeceğiz. Lanet olsun PKK'ya, FETÖ'ye, DAİŞ'e, PYD'ye, tüm terör örgütlerine; lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara; lanet olsun teröre terör, teröriste terörist diyemeyen gözü dönmüşlere,
Ey! PYD/PKK, DAİŞ ve FETÖ... Ey! Haçlı İttifakının emir erleri: Elinize emperyalizm tarafından verilen silahları bırakın. Artık yeter! Kandan ve katliamdan beslenmeyin. 
• Ebedi kardeşliğimiz karşısında çaresizce yalnızlaşacaksınız. 
•Medeniyet ve değerler paydasında hayatı yeniden anlamlandıran yiğit yürekler karşısında yok olup gideceksiniz. 
•Değerleri kuşananlar burada...
Dayanışma ruhu ile hareket edenler burada... Emperyalizmin, terörizmin ve Siyonizm’in karşısında dimdik duran Güneydoğu, Doğu Anadolu, tüm Türkiye burada...
Edi Bese! Yeter Artık diyoruz. 

Biz buradayız, hep birlikte Türkiye'yiz.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.