Iğdır Üniversitesi Öğrencileri ve Iğdır Halkı Okuma Şenliğinde Buluştu

Tarih : 2019-09-28 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Öğrencileri ve Iğdır Halkı Okuma Şenliğinde Buluştu

        Iğdır Üniversitesi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliği ile düzenlenen ‘Yaza Veda Pikniği Ve Okuma Şenliği’ Iğdır Kent Ormanı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kitap okumanın önemine değinerek, ‘okuma yazma bilmenin tarifsiz bir özgürlük’ olduğunun altını çizdi.

        Iğdır Kent Ormanı’nda düzenlenen şenliğe; Iğdır Vali Yardımcısı Aydın Börü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin, KADEM Iğdır Temsilcisi Hayrunnisa Bakkıran, Üniversitemiz akademisyenleri, Iğdır Üniversitesi öğrencileri ve Iğdır halkı katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını, KADEM Iğdır Temsilcisi Hayrunnissa Bakkıran yaptı. Bakkıran, etkinliğe verdikleri destek için resmi kurumlara, etkinliğe gösterdikleri ilgi için de Iğdır halkı ve Iğdır Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederek, benzer etkinlikler yapmaya devam edeceklerinin vurgusunu yaptı.
Okuma şenliğine katılanlara Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün selamlarını ileten Iğdır Vali Yardımcısı Aydın Börü ise, etkinliği düzenleyen Iğdır Üniversitesi ve KADEM’e teşekkür ederek yeni görev yeri Iğdır’da katıldığı ilk etkinliklerden birinin okuma şenliği olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Alma kadın okuryazarlığının önemini vurguladı
         Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi. Alma konuşmasında; “Şüphesiz ki okuma yazma bilmek tarifsiz bir özgürlüktür. Eğitim temel bir ihtiyacı ifade eder. UNESCO’nun rakamlarına göre; dünyada 750 milyon kişi halen okuryazar değil ve bu kişilerin üçte ikisi kadın. Okuryazar olmayanların çoğunluğunun kadınlardan oluşuyor olması, maalesef dünya çapında gözlemlenen nahoş bir durum. Bildiğiniz gibi, toplumumuzun güçlendirilmesinin yegâne koşulunu, kadınların güçlendirilmesi olarak görüyoruz. Dolayısıyla, her bir vatandaşımız ama öncelikle kadınlarımızın her biri, okuryazar olana dek bu seferberliği sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Fuat Sezgin Kütüphanesi’nin müjdesini verdi
Rektör Alma, konuşmasını şöyle sonlandırdı. “Yeni kütüphanemiz Mediko Sosyal Binasına taşındı. 1000 m² alana ve 250 kişilik kapasiteye sahip olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinin; bilgisayar çalışma odası, süreli yayınlar salonu, eğitim odası, grup çalışma salonu, günlük dergi okuma alanlarıyla öğrenci ve akademisyenlerimizin konforlu şekilde vakit geçirebileceği bir yer olacaktır.”
Etkinlik, konuşmaların yapılmasının ardından toplu kitap okuma ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.