• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
16:38
Karakoyunlu Kaymakamı Şehit Kabirlerini Ziyaret Etti
15:26
Şehitler İçin Dualar Yükseldi: Iğdır’da 15 Temmuz Mevlid Programları Düzenlendi
14:00
Şehit Bülent Aydın’ın Ailesine Anlamlı Ziyaret
08:28
Iğdır Belediyesi’nden Park, Bahçe ve Orta Refüjlerde Yoğun Çalışma
08:27
Rektör Gürel'in '15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ Mesajı
08:19
Iğdır Üniversitesi’nde “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Programı Düzenlendi
08:15
Iğdır Üniversitesi’nde “Adalet ve Özgürlüğün Adı Kerbela” Programı Düzenlendi
08:10
Iğdır İl Özel İdaresi'nden Köylere Klorlama ve Su Deposu Denetimi
08:09
Vali Ercan Turan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı:
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Günümüz Gençliğinin Zihin Problemleri Çalıştayı Başladı
Eğitim
Yayınlanma: 02 Ekim 2019 - 00:00

Günümüz Gençliğinin Zihin Problemleri Çalıştayı Başladı

         Vali Enver Ünlü, Iğdır Üniversitesi tarafından düzenlenen “Günümüz Gençliğinin Zihin Problemleri Çalıştayı”na katıldı.           27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan çalıştayın ilk günü bugün yapılan açılış ile başladı. Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda yapılan açılış programına; Iğdır Valisi Enver Ünlü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcısı Selahattin Çelebi ve Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin katıldı. Yurt içi ve yurt dışından çalıştaya katılmak için Iğdır’a gelen çok sayıda akademisyen ve davetlinin yanı sıra Iğdır kamu kurum amirleri de salonda hazır bulundu.  

Eğitim
02 Ekim 2019 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Günümüz Gençliğinin Zihin Problemleri Çalıştayı Başladı

          Prof. Dr. İbrahim Maraş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise, bu çalıştayı gençlerin zihin problemlerini anlayarak İslam birliğine katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, “Pek çok perspektiften bakıldığında insan hayatının en önemli ve değerli döneminin ‘gençlik dönemi’ olduğu görülmektedir. Çünkü gençler bir toplumun geleceğinin teminatıdır. Bu yüzden bir toplum ya da ülkenin gelecek planlamasında gençlerin eğitimine vurgu yapılır. Aynı şekilde siyasetçiler de gençlere yönelik politikalara önem atfeder. Her şeyden öte Efendimizin (a.s.) bir yaşlının ameli ile gencin amelinin Allah katındaki değerini karşılaştırmak için ilkinin kandil, ikincisinin güneş mesabesinde olduğunu ifade etmesi, aslında gençlik döneminin ne derece önemli olduğu hakkında bizlere fikir vermektedir. Peki, bir insanın aynı ameli hayatının gençlik döneminde ifa ettiği vakit kat be kat fazla ecirle mükâfatlandırılmasının altında yatan sebepler bilmek gerekir” diye vurguladı.
         “Gençlerin bu dönemde aradığı atmosfer resmiyet değil samimiyettir”
         Rektör Alma son bölümdeki konuşmasında ise şunlara değindi. “Gençlerin aslında istedikleri atmosfer resmiyet değil, samimiyettir. Biraz daha açmam gerekirse; gençlere dönük hizmetlerde, evet yetkinlik gereklidir ama bu yetkinlikten anlamamız gerekenin o alanda diploma sahibi olmaktan öte, kalbini ve gönlünü bir gencin dünyasına açabilme becerisine sahip olmak diye düşünüyorum. Aksi halde bir diploma tek başına kâfi gelmemektedir. Gençlere resmiyet, bürokrasi, protokol uygulamaları itici gelmektedir. İhtiyaç duydukları ve aradıkları ise hasbîlik, samimiyet ve de en önemlisi birlikte vakit geçirmektir. Bu birliktelikten kasıt ise ‘öğretim’ yani bilgi aktarımı odaklı olan sınıflardaki formel ders işleyişinden öte, informel eğitime imkan sağlayan ders dışı etkinlik ve faaliyet ortamlarıdır. Gençlerle olan muhatabiyet, monolog ve ‘al bu bilgiyi ezberle, sınavda soracağım’ şeklinde değil, interaktif ve ‘gel birlikte öğrenelim’ anlayışına dayalı olmalıdır diye düşünüyorum. Zaten şu an dünyada eğitim öğretimin evrildiği yönde, bu anlayışı baz almakta ve geleceğe dönük eğitim öğretim politikaları pek çok Avrupa ülkesinde bu noktadan hareketle güncellenmektedir. Bu sözlerle, hem şahsımın hem de katılımcıların müstefid olacağı bu oturumların eğitim kurumlarımız, gençliğimiz, ülkemiz ve tüm dünya için hayırlı adımlara vesile olmasını niyaz ederek sizleri selamlıyorum. Tekrardan, Üniversitemize ve Iğdır’a hoş geldiniz.” şeklinde konuştu.
         Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın konuşmasının ardından açılış paneline geçildi. 
       Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, açılış konuşmaları, Vali  Enver Ünlü tarafından öğretim görevlilerine plaket takdimi ve açılış paneli konuşmaları ile son buldu. Açılış paneli sonrası verilen aranın ardından ilk oturumuyla başlayan çalıştay, üç gün sürecek. Çalıştayın son günü ise katılımcılar için Tebriz gezisi düzenlenecek ve dönüşte İshakpaşa Sarayı gezdirilecek.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İpekyolu MEM'den öğrenciler için yaz etkinlikleri
İpekyolu MEM'den öğrenciler için yaz etkinlikleri
Hatipzade Veli Başer Fen ve Teknoloji Lisesi AP ve SAT onayı aldı
Hatipzade Veli Başer Fen ve Teknoloji Lisesi AP ve SAT onayı aldı
Doğubayazıt'ta hayal gücünü renklerle buluştur etkinliği
Doğubayazıt'ta hayal gücünü renklerle buluştur etkinliği
Iğdır Üniversitesi Rektörü Gürel Basınla Kahvaltıda Buluştu
Iğdır Üniversitesi Rektörü Gürel Basınla Kahvaltıda Buluştu
Son Haberler
Çat; "15 Temmuz, bu milletin imanla diriliş, canla karşı duruş gecesidir"
Çat; "15 Temmuz, bu milletin imanla diriliş, canla karşı duruş...
Şenkaya Belediye Başkanı Özcan'dan 15 Temmuz mesajı; "Hainlerin karşısında her zaman duvar olacağız"
Şenkaya Belediye Başkanı Özcan'dan 15 Temmuz mesajı; "Hainlerin...
Kars'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı
Kars'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı
Kars Belediyesi Futbol Okulu açıldı
Kars Belediyesi Futbol Okulu açıldı
Erzurum'da 15 Temmuz şehitleri anıldı
Erzurum'da 15 Temmuz şehitleri anıldı
Rektör Almadan Vali Yardımcısı Börüye Hayırlı Olsun Ziyareti
Rektör Almadan Vali Yardımcısı Börüye Hayırlı Olsun Ziyareti

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.