İsa Habibbeyli’ye, Aliyev’den Ordani Madalyası

Tarih : 2019-10-15 / Kategori : Genel Haber

İsa Habibbeyli’ye, Aliyev’den Ordani Madalyası

       Nahcivan eski Rektörü ve Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. İsa Hebibbeyli’ye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlmah Aliyev tarafından Ordeni madalyası verilmesi için serancam (kararname) imzaladı.

         Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İsa Hebibbeyli’nin 1. Derecede “Vatana hizmetinden ötürü” Azerbaycan’ın en önemli madalyalarından olan ordeni madalyası verilmesini kararlaştırarak bildiri yayınladı.

       

           Akademik dünyada imsi her zaman saygıyla anılan Hebibbeyli, Nahcivan Üniversitesi Rektörlüğünden ayrıldıktan sonra Azerbaycan’da daha üst görevlere atanarak, Azerbaycan Milli Elimler Akademyası Vitse Prezidenti, Nizami Gencevi Adına Edebiyat İnstitünün Direktörü, Azerbaycan Parlamentosunda Elim ve Medeniyet Komisyon Başkanı ve Azerbaycan Milletvekili, Rusya Federasyonu Udmirya Özel Cumhuriyeti Akademisya Başkanı görevlerini yürüten Milletvekili İsa Hebibbeyli’nin ordeni madalyası ile taltif edilmesi sevenleri tarafından sevinçle karşılandı.

          Türkiye ve Iğdır sevdalısı Prof. Dr. İsa Habibbeyli’nin ordeni madalyasına layık görülmesi Iğdır’lı tüm dostlarını ziyadesiyle sevindirmiştir. Bu sebepten ötürü Azerbaycan’ın genç, dinamik ve gayretli Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’i bir kez daha kutluyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.