Coğrafya Bölümü İlk Arazi Çalışmasını Yaptı

Tarih : 2019-10-16 / Kategori : Genel Haber

Coğrafya Bölümü İlk  Arazi Çalışmasını Yaptı

       Iğdır Üniversitesi  Coğrafya Bölümü öğrencileri, öğretim üyeleri ile birlikte ilk arazi çalışmasını yaptı. Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 27 kişilik ekip, Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tunçay Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Adem Yulu başkanlığında Aras Kuş Araştırma Eğitim Merkezi, Halıkışla Köyü ve Tuz Mağazaları’nda arazi çalışması yaptı.
 

          Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünden sabah saatlerinde ayrılan çalışma ekibinin ilk durağı, Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı olan ve Aras nehri kıyısında bulunan Yukarı Çığrıklı Köyü’ndeki Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi oldu. Merkezde öğrencilere, Iğdır Üniversitesi Kuş Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ayşegül Çoban, Kuzeydoğa Derneği saha sorumlusu Uzman Biyolog Emrah Çoban ve Güney Afrikalı kuş halkalama gönüllüsü Michael Ford tarafından Merkez’de 2006 yılından beri yoğun bir şekilde sürdürülen faaliyetler ve kuş halkalama çalışmaları ile ilgili olarak bilgi verildi. Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi’nden ayrılan ekip, arazi çalışmasına Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırı oluşturan Arpaçay ile Aras akarsularının birleşme noktasındaki Halıkışla Köyü’ne giderek devam etti.
           Halıkışla köyünde yapılan coğrafi gözlem ve bir dizi incelemenin ardından, Tuzluca’daki Tuz Mağaraları gezildi. Arazi çalışmasına katılan öğrencilere, Iğdır Üniversitesi öncülüğünde yürütülen “Tuzluca Tuz Terapisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayata Geçiyor” projesi ile Tuz Mağaraları’nda kurulması planlanan terapi odaları, butik dükkanlar ve sağlık turizminde kullanılması için oluşturulacak eğitim ve uygulama alanları hakkında bilgi verildi. Oldukça keyifli bir atmosferde geçen arazi çalışması, Aras nehri kıyısında bulunan Sürmeli Köyü’nde sonlandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.