Iğdır Üniversitesin’de Türk Kızılay Butik Evi Açıldı

Tarih : 2019-10-18 / Kategori : Sağlık

Iğdır Üniversitesin’de Türk Kızılay Butik Evi Açıldı

      Iğdır Üniversitesi ile Türk Kızılay Iğdır Şubesi arasında imzalanan Kızılay Butik İşbirliği Protokolü kapsamında Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal binasında ihtiyaç sahipleri için Türk Kızılay Butik Evi açıldı.
 

         Butik Evi’nin açılış törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Yunus Koç, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Iğdır İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Kızılay Iğdır Şubesi Başkanı Asım Tülay, kamu kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
         Açılış töreninde Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Yunus Koç, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can birer konuşma yaptı. Rektör Alma konuşmasında, üniversite olarak her alanda olduğu gibi sosyal yardım projeleri kapsamında da gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirterek, Kızılay Butik Evi projesi sayesinde Kızılay ile çalışmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Açılışı yapılan Kızılay Butik Evi’nde, ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet dağıtımı yapıldı.
Butik Açılışı Kızılay ve Gençlik Konferans Programı ile Devam Etti
Butik açılışının ardından ise söyleşi programına geçildi. Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleşen Kızılay ve Gençlik Konferansına, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Üniversitemiz idari personelleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programda ilk olarak Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can söz aldı. Genel Sekreter Can konuşmasında, Kızılay’ın faaliyetlerinden bahsetti. Tarihsel süreçte Kızılay’ın üstlendiği misyonun neler olduğunu, Osmanlı Devleti zamanından günümüze Kızılay’ın yaşadığı dönüşümü anlattı. Dünyanın birçok ülkesinde Kızılay’ın şubeleri olduğunu ifade eden Genel Sekreter Can, yardım faaliyetleri konusunda hala en önemli kuruluşlardan biri olduklarını kaydetti.
Genel Sekreter Can’ın konuşmasının ardından söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise Kızılay’ın yurt ve burs konusunda Iğdır Üniversitesi öğrencilerine yardımcı olup olamayacağını sordu ve bu konuda Kızılay’dan yardım talep ettiklerini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından söyleşi programı, plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası