Rektör Alma Van YYÜ’de Kalite Güvence Sistemi Toplantısı’na Katıldı

Tarih : 2019-10-19 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma Van YYÜ’de Kalite Güvence Sistemi Toplantısı’na Katıldı

           Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde, 7 ayrı üniversitenin katılımıyla "Kalite Güvence Sistemi Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda Üniversitemizi; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi ve Üniversitemizin Kalite Güvence Sistemi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gürbüz temsil etti.
 

         Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve ev sahibi Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin dışında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, Kilis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Zeybek ve bu üniversitelerden ilgili yöneticiler katıldı.
          “Üniversitelerimizin bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşmalarını diliyoruz”
          Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Kalite Güvence Sistemi Toplantısı’na bölge üniversitelerinin rektörlerini, yöneticilerini ve kalite komisyonlarını davet ederek tecrübe paylaşımı ve bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti. Rektör Şevli, konuşmasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin davetine icabet eden üniversite rektörlerine ve heyetlerine tek tek teşekkür etti.
Rektör Şevli, konuşmasına şöyle devam etti; “Bölgedeki bütün üniversiteler ile iş birliğine açık olduğumuzu, bu tür toplantıların gerek üniversitemizde gerekse komşu üniversitelerde yapılması için her türlü iş birliğinde olacağımızı belirtmek isterim. Bu amaçla Üniversitemizde kalite güvence sistemi iddiamızı ispat edecek bir yönetim modeli oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun da yolu, ‘Kalite Güvence Sistemini’ geliştirmektir. Bu alanda üniversitelerimizin bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşmalarını diliyoruz. Ben, hepinizin katılımından dolayı tekrar teşekkür ediyorum ve toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Rektör Alma Üniversitemizi anlattı
         Toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli’ye teşekkür ederek Üniversitemiz hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Üniversitemizin hayata geçen ve geçmesi planlanan projelerinden, gün geçtikte artan eğitim kapasitesi ve niteliğinden bahseden Rektör Alma, “Kalite Güvence Sistemiyle” ilgili tüm tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını belirtti. Rektör Alma, konuşmasına Üniversitemizin sürekli büyüyüp gelişmekte olduğunu vurgulayarak son verdi.
Rektör Yardımcısı Çelebi de bir konuşma yaptı
        Toplantıda diğer üniversitelerin rektör ve rektör yardımcılarının yanı sıra Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi de bir konuşma yaptı. Rektör Yardımcısı Çelebi, konuşmasında “Kalite Güvence Sistemiyle” ilgili yurtdışı tecrübelerinden ve Kanada üniversitelerinin işleyişinden bahsetti.
Toplantının daha sonraki oturumları, üniversitelerden gelen heyetlerin görüşmeleriyle gerçekleşti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.