“DÜNYA GIDA GÜNÜ” ETKİNLĞİ

Tarih : 2019-10-19 / Kategori : Genel Haber

“DÜNYA GIDA GÜNÜ” ETKİNLĞİ

    16 Ekim Dünya Gıda Günü münasebeti ile ilgili olarak Iğdır tarım ve orman İl Müdürlüğünce Tuzluca ilçesinde çeşitli okullarda etkinlik düzenlenerek günün anlam ve önemini anlatan sunumlar ve konuşmalar yapıldı. 
         

          Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl, 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü olarak 150'den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) bu yılın temasını "Sağlıklı Beslenme ile Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya" olarak belirlemiştir.
          Dünya Gıda Günü her yıl ülkemizde Bakanlığımız bünyesinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi olarak İlimiz Tuzluca İlçesine bağlı Gaziler Köyü Yatılı Bölge Ortaokulu ve İlimiz Merkez okullarından Mimar Sinan Orta Okulunda "Sağlıklı Beslenme ile Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya" temalı sunumlar yapılarak, sağlıklı gıda tüketiminin önemine vurgu yapıldı.
Gereksiz beslenmenin önüne geçildiğinde Dünyadaki açlık tehlikesinin de önüne geçmenin mümkün olduğu katılımcılara anlatıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.