Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik sınavı Yapıldı

Tarih : 2019-11-08 / Kategori : Genel Haber

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım  Sorumlusu Mesleki Yeterlilik sınavı Yapıldı

        Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ile TOBB MEYBEM işbirliğinde Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik sınavı odamızda düzenlendi.
 

        İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan işletmelerde alınması zorunlu olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi için ITSO ile TOBB MEYBEM işbirliğinde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı sınav düzenlendi. Iğdır’da araç alım satım işlemleri yapan 13 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleşti. Sınavda başarılı olacak adaylara MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verilerek yetkilendirilmeleri sağlanacak.
        ITSO’Ticaret ve sanayi odası Başkanı Kamil Arslan, tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere, Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan oto alım satımcılara, İl Ticaret Müdürlükleri, ‘Yetki Belgesi’ vermeyecek, noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin ‘Alım Satım İşlemlerini’ kabul etmeyecek ve belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere ‘ruhsat’ vermeyecek. Bu sebeple mevcut işletmelerin, son tarih olan 13 Ağustos 2019’ resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle 31/12/2019 tarihine kadar uzatılmıştır.. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) sınavından başarılı olan işletme yetkilileri, motosiklet, otomobil, arazi taşıtı, otobüs, kamyonet, kamyon ve lastik tekerlekli traktör niteliğindeki taşıtların alım satımını gerçekleştirebilecek. TOBB MEYBEM tarafından TOBB’a bağlı Odalar aracılığıyla verilen ve her 5 yılda bir yenilen mesleki yeterlilik belgeleri ve yetki belgesi yerine geçen bir belge bulunmamaktadır. Odamız, üyelerimizin başka illere gitmeden bu belgeyi almalarını sağlamak için üçüncü kez üyelerimiz için sınav açmıştır.
       Üye memnuniyeti öncelikli çalışan odamız adına uygulama sınavı için 3 sınavda da odamıza ev sahipliği yapan üyemiz YILDIZLAR OTOMOTİV PETROL TURİZM VE TİCARET LTD.ŞTİ PETROL OFİSİ IĞDIR ŞUBESİ Yetkilisi aynı zamanda odamız eski yönetim kurulu Başkanı Himmet Yıldız'a odamız yönetim kurulu başkanı Kamil Arslan ve Genel sekreter Gökçen Turan teşekkür ziyaretinde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası