Iğdır Üniversitesin’de 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

Tarih : 2019-11-09 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesin’de 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

          Iğdır Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, 22. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
          Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen Akademik Yıl Açılış Törenine; 22. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, il protokol üyeleri, kamu kurum amirleri, Üniversitemiz personeli ve öğrenciler katıldı.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende ilk olarak, Üniversitemizin yeni tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yaptı.
“Sağlık Bilimleri Fakültesi için YÖK onay vermiş durumda”
Rektör Alma, konuşmasına Iğdır Üniversitesi’nin bölgesi için bir cazibe merkezi olduğunun ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla her geçen gün gelişme kaydettiğinin altını çizerek başladı. Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini sunan Rektör Alma, Üniversitemiz kampüsünün her geçen gün canlılık kazandığını belirtti. Rektör olarak “tatbikatı önemsediğini” ifade ederek; “Şehit Bülent Yurtseven Kampüsümüze yüzlerce ağaç diktik; yine 11.11.2019 tarihindeki Ağaç Şenliğinde yüzlerce ağaç dikeceğiz. Ayrıca 76 milyon lira değerindeki yurt inşaatımız için onay aldık. Yine Üniversitemizin 8. fakültesi olacak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi için YÖK onay vermiş durumda. BESYO’yu da fakülteye dönüştürme çabalarımız sürüyor. Akademisyen sayımız 400’ü geçti. Akademisyenlerimiz de oldukça verimli çalışıyor” dedi.
“Öğrenci bizim emanetimiz, onları açıkta bırakamayız”
Üniversite olarak çağı yakalamaya ve yeni teknolojileri uygulamaya önem verdiklerinin altını çizen Rektör Alma, “Mühendislik Fakültemizde hibrit araçlar üzerine çalışmalarımız sürüyor. Yine dijital üniversite olmak için faaliyetler yürütüyoruz. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Uçak mühendisliği için de simülatör bilim merkezi kuruyoruz.” şeklinde konuştu. Eğitimin sadece öğrenim düzeyinde kalmaması, hayata da tatbik edilmesinin önemini belirten Rektör Alma, “Büyük rağbet gören İlahiyat Fakültemizde din eğitimi veriliyor. Din eğitimi çok önemli; çünkü doğru din eğitimini verebilirsek çocuklarımızı örgütlerin eline düşmekten kurtarabiliriz. Güzel Sanatlar Fakültemizde Resim ve Geleneksel El Sanatları Bölümlerimiz var. El Sanatları Bölümünde dokunan halıların Japonya’ya satışı için bir anlaşma yaptık. Hali hazırda Almanya’ya satışını da gerçekleştiriyoruz. Turizm Fakültemizde de gastronomi gibi istihdam olanakları olan bölümlere yoğunlaşıyoruz. Öğrenci bizim emanetimiz; dolayısıyla onları mezun olduklarında açıkta bırakamayız.” şeklinde konuştu.
“Ara eleman, artık aranan eleman”
Üniversitemizde Sağlık Simülasyon Merkezi kurma çalışmalarının sürdüğünü ve Iğdır bölgesinin avantajlarını değerlendirerek bir ‘lojistik üniversitesi’ olmayı da amaçladıklarını belirten Rektör Alma, “İki yıllık meslek yüksekokullarımız da çok önemli. Ara eleman, artık aranan eleman. Ben ara eleman da değil, kalifiye eleman demeyi doğru buluyorum.” diyerek devam etti. Iğdır Üniversitesi’nin üretime yoğunlaştığının altını çizen Rektör Alma, “Kendi çalışmam olan diyabet kreminin patent alma çalışması sürüyor.” dedi.
URAP sıralamasında yükseliş
Üniversitemizde açılan doktora ve yüksek lisans programlarının başarısından söz eden Rektör Alma, “6 doktorantımız YÖK’ün programı çerçevesinde burs alıyor.” şeklinde konuştu. Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi’nin arkeoloji alanındaki projelerinden de bahsederek Iğdır’da Urartu Müzesi kurma projesinden ve Havaalanı yolunda Demir Çağı’ndan kalma alanın Üniversitemiz tarafından kazılacağından bahsetti. Üniversitemizde açılan TÖMER ve UZMER gibi eğitim merkezleriyle daha çok öğrenciye ulaşılabildiğinin altını çizen Rektör Alma; “Birçok üniversiteyle iş birliği protokolü imzalıyoruz. Yurtdışındaki üniversitelerle de çift diploma anlaşmaları yapıyoruz. Aynı zamanda Iğdır Üniversitesi yayın açısından oldukça başarılı bir grafik çiziyor. URAP sıralamasında da göreve geldiğimizden beri hızlı bir yükseliş gösteriyoruz” şeklinde devam etti.
Barınma ve sağlık konusunda ihtiyaçlar dile getirildi
Üniversitemizin göstermiş olduğu hızlı ilerlemenin bazı sorunları da beraberinde getirdiğini belirten Rektör Alma, “Öğrencilerimiz barınmayla ilgili sorunlar yaşıyor. Eski yıllardaki kadar olmasa da Üniversitemize kayıt olan birçok öğrenci, kayıt dondurup gitmek zorunda kalıyor. Bu konuyla ilgili Iğdırlı hayırseverlerden de destek istiyoruz. Buradan, Iğdır Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nın kuruluş çalışmalarına başladığımızın da müjdesini vereyim.” dedi. Rektör Alma, barınma gibi altyapı sıkıntıları nedeniyle daha dengeli, tedrici bir büyümeyi benimsediklerini belirterek; “Ancak Iğdır’ın gelişmiş bir hastaneye ihtiyacı var. Dolayısıyla var olan hastanenin Üniversitemizde açılacak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin faaliyetine devredilmesi yahut Üniversitemizde kurulacak bir tıp fakültesi hastanesine ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.
Iğdır Üniversitesi’nin öğretim politikasını, maddi terakkinin manevi terakkiyle birliği şeklinde açıklayan Rektör Alma, Iğdır ilinin ve Üniversitemizin ihtiyaçları için Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’tan desteklerini isteyerek konuşmasını sonlandırdı.
“Belli ki Rektör Hocamız işini seviyor ve çok çalışıyor”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın konuşmasının ardından, 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Dersini vermek üzere 22. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç kürsüye çıktı. Bülent Arınç, konuşmasına Üniversitemizin Akademik Yılı Açılışı vesilesiyle Iğdır’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizin gösterdiği misafirperverliğe de teşekkür ederek başladı. Sözlerine, “Belli ki Rektör Hocamız işini seviyor ve çok çalışıyor” diyerek devam eden Arınç; Iğdır Üniversitesini oldukça başarılı bulduğunu belirterek; “Bir dönem, ‘her ile bir üniversite’ düşüncesi bir hayaldi. Ama biz bu hayali gerçekleştirdik. Şüphesiz ki bazı şeyleri başarabilmek için önce hayal etmek lazım gelir. Dolayısıyla her genç erkeğimiz, her genç kızımızın da bir hayali olması gerekir. Ayrıca Erbakan Hocamızın dediği gibi, işin delisi olmak lazım. İşin delisi  olmak nedir? İşini çok sevmek; işini gece gündüz düşünmek demektir. Ancak böyle başarılı olunabilir.” dedi.
Üniversitelerde yeni bölümler açılırken istihdam olanaklarının gözetilmesi gerektiğini ifade eden Bülent Arınç, ancak Iğdır’ın gelişmiş sağlık hizmetlerine ihtiyacı olması nedeniyle Iğdır Üniversitesi’nde bir tıp fakültesi kurulmasına olumlu yaklaştığını belirtti. Arınç ayrıca, öğrencilerin barınması gibi sıkıntıların KYK yardımıyla aşılabileceğini belirtti.
          Açılış Dersi “diplomasi ve dış politika" üstüne Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Dersi için Türkiye’nin dış politikası ve diplomasi ağırlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında diplomasinin öneminden ve savaşlara engel olma özelliğinden tarihten örnekler vererek değinen Arınç, Türkiye’nin komşularla ‘sıfır sorun’ politikasından ve Suriye kriziyle ilgili takındığı insani tavırdan söz etti. Suriye krizinin gelişimini tecrübeleriyle birlikte aktaran Bülent Arınç, Türkiye’nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’nın da öneminden söz etti. Bülent Arınç, Türk ordusuna ve askerlerine başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
          22. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın, 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Dersini vermesinin ardından, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma kendilerine teşekkür belgesi takdim etti.
           Ayrıca 2018 yılı akademik teşvik değerlendirme puanlamasında Fen Bilimleri alanında birinci olan Prof. Dr. Sulhattin Yaşar ve Sosyal Bilimler alanında birinci olan Doç. Dr. Haktan Sevinç’e, Bülent Arınç tarafından başarı belgelerinin takdiminin ardından 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası