Unutmadık, Unutmayacağız

Tarih : 2019-11-11 / Kategori : Eğitim

Unutmadık, Unutmayacağız

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 81. yılı münasebetiyle Iğdır´da anma Törenleri düzenlendi ve MEV Anadolu Lisesi güne damgasını vurdu. 

İlk tören Belediye önündeki Atatürk anıtına Iğdır  Valisi Enver Ünlü, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Yılmaz Doğan ve Belediye Başkanı Yaşar Akkuş tarafından  çelenklerin konulmasıyla başladı. Saat 9´u 5 geçe 2 dakika çalan siren sesleriyle şanlı Bayrağımız yarıya indirildi. İstiklal marşı okundu. Atatürk anıtı yanındaki Meşaleler yakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Daha sonra Kültür Merkezi Salonunda Atatürk’ü anma programına devam edildi. Anma programına Iğdır valisi Enver Ünlü, Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ , Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Yılmaz Doğan, Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Vali yardımcıları, kurum ve kuruluşların yetkili müdürleri ile askeri erkan katıldı.

Kültür Sarayında düzenlenen Atatürk´ü anma programını başlatan yüzbaşı Suat  Şahindokuyucu, Atatürk´ün askeri kişiliğini anlatarak şunları söyledi: "20. yüzyılın Askeri dehası ve T.S.K’lerinin değişmez başkomutanı büyük devlet adamı, ulu önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılında onun Aziz hatırasını bir defa daha Minnetle anmak için toplanmış bulunuyoruz. Atatürk´ü bugün bir daha arıyor ve anıyoruz. Atatürk 42 dilde anlatılmıştır. Atatürk geleceği gören ve bilen insandı. İkinci dünya savaşının çıkacağını bir gün Sovyetler birliğinin dağılacağını, 1. dünya savaşında Almanların yenileceğini görmüştür. Atatürk´ü ve onun düşünce sistemini daha iyi anlayabilmek için dün ile bu gün arasında bağ kurmakta yarar vardır. Askerlik, liderlik, devlet adamlığı, reform alanlarında başarısının temelini oluşturan yetenek ve nitelikleri bir bütün olarak kendi kişiliğinde toplamış müstesna insan ulu Önder Atatürk 10 Kasım 1938 yılında aramızdan ayrıldı. Geride uygar, çağdaş ve ilerici bir toplum, demokratik ve laik bir cumhuriyet, milli ve üniter bir hukuk devleti bırakarak ebediyete intikal etti. Sadece Türk Milleti üzerinde değil, uluslararası alanda da eşine az rastlanan derin bir yankı yaratarak ve silinmez bir iz bırakarak gitti. Atatürk daha kurtuluş savaşını yürütürken kuracağı yeni devletin yönetim biçiminin ulus egemenliğine dayanan cumhuriyet olmasını kafasına yerleştirmişti." Şeklinde konuştu. 

Daha sonra Milli Eğitim Vakfı Anadolu  Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladığı Atatürk  oratoryosu sunumu tüm izleyenleri büyüledi. Öğrencilerin günler öncesinden son derece başarılı bir şekilde hazırlanmış olması izleyenler tarafından ayakta alkışlanırken, duygulu anlarda yaşattı. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri okul müdürü Ekber Acar, öğretmenler  ve öğrencileri tebrik ettiler. 

Program sonunda programı hazırlayanlara teşekkür eden ve Atatürk haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini veren Iğdır Valisi Enver Ünlü, ”Bu güzel anlamlı günü öğrencilerimiz şiir ve oratoryo ile dile getirdiler. 

Cumhuriyet Atatürk’ün bize emanetidir. Cumhuriyete Atatürk’ün kurduğu egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediği cumhuriyete demokrasiye milli iradeye sahip çıkacağız. Gençlerimiz bize ümit veriyor” dedi. 

Foto Galeri
Unutmadık, Unutmayacağız Unutmadık, Unutmayacağız Unutmadık, Unutmayacağız Unutmadık, Unutmayacağız

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.