Tuz Mağarasında İlk Defa Yapılacak Olan Sergiye Iğdır Üniversitesi Öncülük Edecek

Tarih : 2019-11-16 / Kategori : Genel Haber

Tuz Mağarasında İlk Defa Yapılacak Olan Sergiye Iğdır Üniversitesi Öncülük Edecek

          Iğdır Tuzluca Belediyesi’nin ev sahipliğinde Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öncülüğünde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Tuz Mağarası’nda karma resim sergisi düzenlenecek.
          Prof. Dr. Yusuf Çetin, “Bir ilki gerçekleştireceğiz’
 

        Karma sergi hakkında bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çetin,  “Türkiye’de belki de ilk defa bir tuz mağarasında geniş katılımlı karma sergi düzenleyeceğiz. Bu sergiyi daha da anlamlandırmak için tarih olarak Öğretmenler Günü’nü seçtik. 
       24 Kasım Öğretmenler Günü’nün pazara gelmesi nedeniyle etkinlikler 25 Kasım Pazartesi günü saat 13.00’da Tuz Mağarası’nda gerçekleşecek.  Tuzluca Belediye Başkanı Sayın Ahmet Said Sadarettin Türkan Beyin ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinliğe; Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu’ndan konuk sanatçılar müzik ve şiir dinletisi ile katılacaklar.  Küratörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Cavit Polat, Öğretim Görevlisi Abdullah Gümüş ve Hangül Yıldız’ın yapacağı karma sergiye sanatseverlerin katılımını bekliyoruz. Iğdır Üniversitesi bünyesindeki öğretim elemanlarına, Iğdır genelinde görev yapan resim ve görsel sanatlar öğretmenlerine ve Halk Eğitim Merkezi’ndeki usta öğreticilerinin katılımına yönelik yapacağımız serginin konu sınırlaması bulunmamaktadır.  Karma sergiye eserleri ile katılmak isteyen katılımcıların 22 Kasım 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar eserlerini Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü’ndeki halı-kilim atölyesine teslim etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası