Rektör Alma, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarını Ziyaret Etti

Tarih : 2019-11-20 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, 38. Uluslararası  İstanbul Kitap Fuarını Ziyaret Etti

        Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarını ziyaret etti. Yaptığı ziyarette kitap okumanın önemine değinen Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi olarak okuma konusunda ilklere imza attıkları yönünde bilgilendirme de bulunarak farkındalık yarattı.
       

       “Üniversite olarak kitap okumada ilklere imza attık”
           Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın, İstanbul’da yaptığı ziyaretlerden birisi de kitap fuarı oldu. Bu yıl 38. düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarına katılımın yoğun olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kitap okumanın öneminden bahsetti ve özellikle gençlerin kitap okuması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Rektör Alma, konuşmasında ise şunlara değindi. “Bizler sadece bireysel olarak değil kurumsal olarak ta okumaya önem veriyoruz. Iğdır Üniversitesi olarak bu konuda ilklere imza attık. Okuma çok önemli bir husus. Nasıl namaz kılmaya, hacca gitmeye vakit ayırıyorsak, aynı şekilde kitap okumaya da vakit ayırmalıyız. Çünkü kitap okumak çok önem arz ediyor. Şu anda maalesef dünyamızın 750 milyona yakını okuma konusunda mahrum durumdadır. 750 milyon bayan şu an okumamakta. Bayanlar biliyorsunuz evlatlarımızın annesi. Bir çocuğun dünyaya gelince ilk hocası, mürebbisi, annesi olan bayanlardır. Dolayısı ile mihenk taşları çok sıkıntılı bir durumda. Ama yine de çok ümitliyiz. Bunun nispeti oranı takriben yüzde 10’a kadar inmiş durumda. Aşağı yukarı 50 sene önce okumama oranı yüzde 50 iken, bu oran şu anda yüzde 10’lara inmiş vaziyettedir. İyiye doğru bir gelişme söz konusu.
        Rektör Alma kitap fuarında tanışır yayıncılık standını ziyaret etti ve stantta kitapları inceledi. Fuar’da ardından ise tanışır yayıncılık standında hatıra fotoğrafçı çekilerek 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarından ayrıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.