Iğdır Üniversitesinde “Ekinokokkozis Farkındalığı” Paneli Düzenlendi

Tarih : 2019-11-20 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesinde “Ekinokokkozis Farkındalığı” Paneli Düzenlendi

           Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Iğdır İli ve Çevresinde Ekinokokkozis Farkındalığı” başlıklı bir panel düzenlendi. Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Genber Kerimli, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Bayraktutan, Dr. Öğr. Üyesi Önder Akkaş, Üniversitemiz akademisyenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından panel açılış konuşmasını, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve oturum başkanı Prof. Dr. Hakan Uslu yaptı. Uslu konuşmasında, ekinokokkozis hastalığının tanımından, epidemiyolojisinden ve morfolojik yapısından bahsederek, hastalığın bulaşma yolları ile risk faktörleri hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Hakan Uslu’nun ardından,  yine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ercan Korkut söz aldı.  Korkut, “Genel Cerrahi Perspektifi ile Kistik Ekinokokkozis” başlıklı konuşmasında, hastalığın bulaş yollarına değinerek klinik vakalardan örnekler verdi ve tedavi süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
         “Alveolar Ekinokokkozis Doğu Anadolu’da yoğunlaşıyor”
         Dr. Öğr. Üyesi Ercan Korkut’tan sonra söz alan Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Önder Akkaş ise, “Doğu Anadolu Bölgesinde Alveolar Ekinokokkozis” başlıklı sunumunda Doğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak görülen Alveolar Ekinokokkozis hakkında bilgiler paylaştı. Akkaş sunumunda, 1979-2010 yılları arasında bildirilen 489 vakada %86.24’nün Doğu ve Güneydoğu Anadolu kökenli olduğunu belirtti. Akkaş; bildirildiği ilin değil, hastanın geldiği ilin dikkate alınması durumunda ise bu oranın, %89.02’ye çıktığını bildirdi. Dr. Öğr. Üyesi Önder Akkaş’ın sunumunun ardından panelin son konuşmacısı, Iğdır Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Çayören söz aldı. Çayören konuşmasında, Iğdır ilindeki ekinokokkozis varlığı hakkında bilgiler verdi.
“Iğdır İli ve Çevresinde Ekinokokkozis Farkındalığı” paneli, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Genber Kerimli tarafından panelistlere teşekkür belgeleri verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.