Iğdır Üniversitesin’de “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Konulu Panel Düzenlendi

Tarih : 2019-11-26 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesin’de “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Konulu Panel Düzenlendi

         Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” konulu panel düzenlendi. Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele; Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, Iğdır Valisi Enver Ünlü ’nün eşi Sema Ünlü, Tuzluca Meslek YüksekokuluMüdürü Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Moderatörlüğünü Tuzluca Meslek Yüksekokulu Adalet Programı Öğr. Gör. Av. Senem Önder Özbakır’ın yaptığı panele; Av. Deniz Alkoç,  Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği Komiser Yardımcısı Ehet Akmaz,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal çalışmacısı Özlem Sarıkaya ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Hayrunisa Bakkıran konuşmacı olarak katıldı.
 

         Panelde ilk olarak söz alan Komiser Yardımcısı Ehet Akmaz, kadına yönelik şiddeti önlemede kolluk kuvvetlerinin yetkisi ve yapılan çalışmalardan bahsederek ilimizdeki mevcut durum hakkında bilgilendirmede bulundu.
         Akmaz’ın ardından söz alan Av. Deniz Alkoç, konuşmasında nafaka kavramından bahsederek uygulamada yaşanan sorunlara değindi. Alkoç, süreli nafaka tartışmalarına da değinerek nafakayla ilgili yeni yasa tasarısı hakkında bilgiler verdi.
        Alkoç’un ardından ise Sosyal Çalışmacı Özlem Sarıkaya söz aldı. Sarıkaya, konuşmasında; kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık projelerinden, Iğdır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddete karşı yürütülen çalışmalardan bahsetti.
         Sarıkaya’nın ardından söz alan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Iğdır İl Temsilcisi Hayrunnisa Bakkıran ise, sivil toplum kuruluşlarının şiddeti önlemedeki rolünün önemine değinerek konuşmasını tamamladı.
“Kadına Yönelik Şiddete Hayır” paneli, konuşmaların ardından geçilen soru cevap kısmını takiben Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu tarafından panelistlere teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.