Tuz Mağaralarında Karma Sergi Yolculuğu Yapıldı

Tarih : 2019-11-28 / Kategori : Genel Haber

Tuz Mağaralarında Karma Sergi Yolculuğu Yapıldı

            Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Tuzluca Belediyesi, Tuzluca’daki Tuz Mağaralarında Öğretmenler Günü münasebetiyle bir karma sergi düzenledi.
 

         Iğdır Üniversitesi’nin, Tuzluca’daki Tuz Mağaralarını tanıtma ve turizme kazandırma çalışmalarına bir katkı da Güzel Sanatlar Fakültesi’nden geldi. Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tuzluca Belediyesi’yle işbirliği içerisinde Tuz Mağaralarında bir karma sergi düzenledi.
         Küratörlüğünü, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat’ın yaptığı serginin açılışı 25 Kasım 2019 tarihinde yapıldı. Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen serginin açılışına; Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Genber Kerimli, Tuzluca Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Akpolat, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Nedim Duman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çetin, kamu kurum amirleri, Iğdır Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Tuz Mağarasındaki açılış programında, Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu tarafından da bir konser verildi. Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu’nun konseriyle eğlenen konuklar, müzik dinletisi eşliğinde sergiyi gezdi.
       Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çetin, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen bu etkinlikle, hem Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerini halka tanıtıyoruz, hem de Tuz Mağaralarının tanıtımına bir katkı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
Tuz Mağaralarındaki etkinlik, konukların sergilenen eserleri incelemesinin ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.