NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YARARINA KERMES DÜZENLENDİ

Tarih : 2019-11-29 / Kategori : Eğitim

NENE HATUN MESLEKİ VE TEKNİK  ANADOLU LİSESİNDE LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR YARARINA KERMES DÜZENLENDİ

         Iğdır Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve velileri lösemili çocukları unutmadı. Okulun Sağlık, Temizlik ve Yeşilay Kulübü öğretmeni Elif AKYILDIZ’ın öncülüğünde öğretmen, öğrenci ve velilerinin katkılarıyla “lösemili çocuklara” destek olmak amacıyla kermes düzenlendi. Bu kapsamda öncelikle lösemi hastalığıyla ilgili farkındalık seminerleri yapılmıştır.  Ayrıca kermes de ise atölyelerde yapılan ürünler; öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları yiyecekler satıldı.
 

         Elif AKYILDIZ; öğrencilere yönelik yaptığı bilgilendirme seminerlerinde amacının hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak olduğunu belirterek okulumuzda geleneksel hale gelen lösemili çocukların ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla yapılan “kermes”in çalışmalarının amacına ulaştığının göstergesi olduğunu, belirtti. Akyıldız, toplumsal sorumluluk sahibi her birey, içinde bulunduğu çevrenin de bilgilenmesini sağlayabilmek için konuyu gündeme getirmeli, çevresini bilinçlendirmelidir. Bu anlamda okulda duyarlılık yaratarak öğrenci ve öğretmenleri harekete geçirdiklerini, söyledi.
         Okul müdürü Cahit Sevindik ise Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinliklerle birinci amaçlarının lösemi hastalığının tanınması ve okulumuzda farkındalığın artırılması olduğunu böylece okul olarak hayatın her noktasında hayata değer katacaklarını, söyledi. Çocukluk çağında görülen kanser türlerinden en yaygın olanının lösemi olduğunu söyleyerek Türkiye'de her yıl 2000 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıktığını belirtti. Bu sebeple okulumuzun gerçekleştirdiği faaliyette, Lösemili çocuklarımıza az da olsa maddi katkı sağlamanın yanı sıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını öğrencilerimize aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.  Ayrıca Okul Müdürü SEVİNDİK, bu güzel çalışmalarda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ettiğini, belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.