GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA OKUL KANTİN VE YEMEKHANELERİ DENETLENİYOR.

Tarih : 2019-11-30 / Kategori : Genel Haber

GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ  KAPSAMINDA OKUL KANTİN VE  YEMEKHANELERİ DENETLENİYOR.

       Tarım ve Orman Bakanlığımızca illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında, İlimizde okul kantini ve yemekhaneleri olmak üzere toplamda 65  kantin ve okul denetlendi. 
 

        “Denetim Seferberliği” kapsamında, İlimizde faaliyet gösteren okulların kantin ve yemekhanelerinin hijyen koşulları ve mevzuata uygunluğu incelendi.  
Gerçekleştirilen denetimlerde bu yerlerin genel ve özel hijyen şartlarının tespitinin yapıldığını ve satılan gıdaların Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluğunun kontrol edildiğini söyleyen Tarım ve Orman Iğdır İl Müdürü Özkan Yolcu, “Bu işletmelerin belge ve kayıt kontrolleri, gıda satışına uygun asgari şartları taşıyıp taşımadıkları, satışını yaptıkları gıdaların bozulmuş, kokuşmuş, ambalajı ürüne zarar verecek şekilde hasar görmüş, son tüketim tarihini geçmiş ürünleri satıp satmadıkları kontrol edilmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, özellikle büyüme ve gelişim evresi olan okul çağında sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, zihinsel ve bedensel gelişimleri açısından çok önemli. Bu nedenle zamanlarının büyük bir kısmını geçirdikleri okullarda bulunan gıda işletmelerinin resmi kontrollerine ve öğrencilerin bu konuda bilinçlendirilmesine hassasiyet gösteriliyor” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası