Iğdır Üniversitesin’de “Kitap ve Doğa” Paneli Düzenlendi

Tarih : 2019-11-30 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesin’de “Kitap ve Doğa” Paneli Düzenlendi

        Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı, “Kitap ve Doğa” başlıklı bir panel düzenledi.
 

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal Binasında düzenlenen panelin konuşmacıları; Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Akman, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu’ydu. Panelin moderatörlüğünü ise, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı İbrahim Kabalak yaptı.
Iğdır Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde ilk konuşmayı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu yaptı. Karavelioğlu, “Kitaplar Olmadan Asla” başlıklı konuşmasında; kitap okumanın, hem doğanın içinde gerçekleştirilebilen bir faaliyet olduğunu hem de içinde bulunulan doğayı tanımaya yardımcı olduğunu belirtti. Karavelioğlu konuşmasında, Iğdır Üniversitesi’nin Iğdır Kent Ormanı’nda düzenlediği okuma şenliğini de hatırlattı.
Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu’dan sonra söz alan; Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı Programı öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Akman ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çelik de, doğanın ve yaban hayatının tanınmasında kitap okumanın öneminden bahsetti. Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca ise, Türkiye florasının zenginliğinden söz ederek; “Ülkemizin biyolojik zenginliğine sahip çıkmak için bilgi sahibi olmalıyız; dolayısıyla kitap okumalıyız.” dedi.
Panelde son sözü alan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu; Türkiye’nin içinde bulunduğu çevresel tehditleri anlatarak, bunların önüne geçmek için kitaplar aracılığıyla çevre bilinci edinmenin gerektiğini vurguladı.
“Kitap ve Doğa” paneli, panelistlere teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.