Engelli çocuklar farkındalık için garsonluk yaptı

Tarih : 2019-12-04 / Kategori : Genel Haber

Engelli çocuklar farkındalık için garsonluk yaptı

         Engelli çocuklar farkındalık için garsonluk yaptı Iğdır’da 3 AralıkDünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli çocuklar, bir kafede müşterilere çayve yemek servisi yaptı. 

       Iğdır Özel Eğitim Uygulama Okulu , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli çocuklar için farkındalık oluşturmak amacıyla Empati Cafe adıyla bir etkinlik düzenledi.   
    Iğdır Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve Öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen etkinlikte, bir kafe de yarı zamanlı çalışan 12 zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu çocuk, müşterilere çay ve yemek servisi yaptı.   
           Iğdır il milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Eğitim uygulama okulu öğrencilerimiz okul bittikten sonra meslek edinme konusunda bu gençlerimizin neler başaracağını burada göstermek istiyoruz.
        Fırsat verildiği taktirde bu öğrencilerimiz hem kendi açılarından tatmin olma, sosyallaşma  ve kamuya faydalı olma noktasında neleri başaracakları ortada  bunu yakinen takip ediyoruz ve diyoruz ki hepimiz birer engelli adayıyız. Dolaysıyla engelilere acıyarak değil onlara fırsat tanıyarak yardımcı olabiliriz. Engelilerimize yaklaşımımız bilinçli yaklaşım olmalıdır. “dedi.     
               Iğdır Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Çetin Şeran, Bu gün engelli çocuklarımızın sesi olmak bizde varız demelerine yardımcı olmak için burdayız.   
     Öğretmenlerimizin evlerinde hazırladıkları börek pastalar ile engelsiz cafeyi oluşturduk.  Bir günlüğüne öğrencilerimiz engelsiz cafe’yi çalıştırarak hizmet verecekler. Amaç burada öğrencilerimize fırsat verildiği taktirde neleri başarabilecekleri konusunda bir farkındalık yaratmaktır. Bu amaçla bu etkinliğin oluşturulmasında başta emeği geçen okulumuz çalışanlarına öğrencilerimize ve sponsor olan Cafe sahibine sonsuz teşekkür ediyoruz.”dedi.       
   Iğdır Özel Eğitim Uygulama Okulu, Öğretmenleri ise, Bu gün burada öğrencilerimizin engeli aşmaları kendilerine öz güven duymalarını sağladıklarını görmek için burdayız. Onlara hayatın her alanında destek olmak için her zaman yanlarındayız ve engelli kardeşlerimizin fırsat verildiğinde neleri başarabildiğini görmek bizlere gurur veriyor şeklinde konuştular.      
      Iğdır Özel Eğitim Uygulama Okulu, öğrencileri ise, Masalar’dan sipariş alarak servis yaptılar.

Foto Galeri
Engelli çocuklar farkındalık için garsonluk yaptı Engelli çocuklar farkındalık için garsonluk yaptı Engelli çocuklar farkındalık için garsonluk yaptı Engelli çocuklar farkındalık için garsonluk yaptı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası