“KADINA ŞİDDETE HAYIR”

Tarih : 2019-12-06 / Kategori : Genel Haber

“KADINA ŞİDDETE HAYIR”

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü “KADINA ŞİDDETE HAYIR” Pankartı açarak şiddeti kınadı.

        Şiddet; toplumumuzda giderek büyüyen bir toplumsal bir yara haline gelmiştir. Özellikle de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, yıllar içinde azalacağına, artarak devam etmektedir. Şiddet kaçınılmaz değil, engellenebilir ve özellikle kız çocuklarının hayatları için çok önemlidir.
        Kadına yönelik şiddet,  sadece Türkiye'de değil tüm dünyada da yaygın rastlanır bir durum halini almıştır. Dünyanın herhangi bir yerinde de bir kadının yüzüne kezzap atılabiliyor, gece geç saatte sokakta olmanın tacavüz olarak bedelini ödeyebiliyor ya da akli dengesi yerinde olmayan bir kız çocuğuna toplu tecavüzler yapılabiliyor...  Uygulanan şiddet yalnızca bedenlere zarar vermekle kalmıyor, kadınların özgüvenini, direnme gücünü , hak arama arzusunu zayıflatıyor ve yok ediyor. Şiddet evet SUÇTUR. Şiddetin gerekçesi olamaz, şiddet  duyarsızlığın, acizliğin bir karşılığıdır. 
     Bu nedenle tüm haksız ve insanlık dışı tutumlara karşı farkındalık oluşturmak için, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün 04/12/2019 tarihinde saat 13:45 de Müdür Vekili Hakan BULUT önderliğinde Denetimli Serbestlik Personelleri ve Denetimli Serbestlik yükümlülerinin de    katılımıyla  “KADINA ŞİDDETE HAYIR” pankartı açılarak kadın yükümlülerimize gül dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görev yapan Sosyal Çalışmacı Gülseren SEZGİN tarafından açılış konuşması yapılarak  Kadına Şiddete HAYIR konulu sunum gerçekleştirilmiştir. Kadına Yönelik Şiddete HAYIR etkinliği fotağraflandırılarak sonlandırılmıştır.

Foto Galeri
“KADINA ŞİDDETE HAYIR” “KADINA ŞİDDETE HAYIR”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.