Türk Sağlık-Sen’den ‘Döner Sermaye’ açıklaması

Tarih : 2019-12-06 / Kategori : Sağlık

Türk Sağlık-Sen’den ‘Döner Sermaye’ açıklaması

          Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Iğdır  temsilcisi Çetin Tanık, sağlık çalışanlarının döner sermayesiyle ilgili hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı.
          

          Burada Basın açıklamasını okuyan Tanık, Ülkemiz de son 10 yılda döner sermayeler kadar eriyen hiçbir ücret yoktur.Dibe Vurmuş, tabanı görmüştür. Aşırı iş yükü bulunan ve çalışanların fedakârca hizmet yürüttüğü sağlık kurumlarımızda ne yazık ki iş döner sermayeye gelince önümüze kocaman bir sıfır rakamı konmaktadır' dedi.
            Tanık açıklamasında çalışanların aldığı döner sermaye ücretlerinin gün geçtikçe geriye gittiğini açıkladı.
                    Performansa dayalı döner sermaye ek ödemelerinin neredeyse sıfırlandığını ileri süren Türk Sağlık Sen Iğdır temsilcisi Çetin Tanık, çalışanların mağdur edildiğini iddia ederek şunları söyledi:”
Döner sermayeler yükseltilmelidir. Günümüz enflasyonu dikkate alınarak katsayılar yeniden belirlenmelidir. Taban ücretleri artırılmalıdır. Döner sermayelerimiz mutlaka emekliliğe yansıtılmaktadır. Emeklilikte sağlık çalışanlarını bekleyen sefalete bir son verilmelidir. Sistem karmaşık, sorun büyüktür ama kamu iradesi de bunu çözecek güçtedir. Sağlık bakanlığı ve üniversitelerimize bağlı hastanelerde görev yapan fedakar çalışanlarda sorunun çözülmesini dört gözle beklemektedirler. Yöneticilere sesleniyoruz; döner sermayelerde yaşadıkları gelir kaybı nedeniyle çalışanın yaşadığı ekonomik sıkıntı da, evindeki huzursuzlukta vebal sizindir. Bu sorunu çözmek için çaba harcayınız. Kabul edilebilir bir döner sermaye sistemi için gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce yapınız. Sağlık çalışanları için artık sabır taşı çatlamıştır. Yönetmelik bir an önce değişmeli, bu sorun çözülmelidir. Çalışanın emeğinin karşılığı teslim edilmeli, ekmeğiyle oynanmamalıdır" 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.