Nesimi’nin 650, Doğum Yılı anısına fidan dikimi yapıldı

Tarih : 2019-12-10 / Kategori : Genel Haber

Nesimi’nin 650, Doğum Yılı  anısına fidan dikimi yapıldı

               Azerbaycan'da, Türk Dünyasının ünlü şair ve mutasavvıfı İmadeddin Nesimi'nin doğumunun 650. yılı dolayısıyla 650 bin fidan dikildi. Bu etkinliğe katkı amacıyla Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği de Iğdır’da fidan dikimi gerçekleştirdi. 
 

           Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, İlham Aliyev’in eşi ve aynı zamanda Haydar Aliyev Vakfı Başkanı Mihriban Aliyeva'nın teşebbüsüyle başlatılan fidan dikme kampanyası, Nesimi'nin doğduğu Şamahı kentinde yapıldı.
            Bilindiği üzere Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham ALİYEV’in emri ile 2019 Yılı Azerbaycan’ın büyük şair ve düşünürü “Nesimi Yılı” olarak ilan edilmişti. 
               Konuyla ilgili olarak Araştırmacı-Yazar Ziya Zakir ACAR tarafından yazılan “Nesimi’yi Unutmak” ve “Nesimi Yılı” başlıklı makaleleri şubat ayında yayınlamıştı.
             Azerbaycan’ın edebi ve kültürel mirasını desteklemeyi amaçlayan bu asil girişim aynı zamanda iklim değişikliğinin azaltılması ve tabiatın korunması açısından önemli bir hizmettir.
           Sayın Mihriban ALİYEVA’nın başlattığı fidan dikimi Kampanyasına katkı amacıyla Iğdır’da Haydar Aliyev Fen Lisesi bahçesinde ve Iğdır’ın değişik yerlerinde fidan dikimi 06 Aralık 2019 Günü Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Zakir ACAR, dernek üyeleri, Iğdır Orman Müdürü Taner TAZEGÜN, Okul Müdürü Hikmet Ulaş, müdür yardımcıları, öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. 
              Dernek Başkanı Ziya Zakir ACAR konuşmasında; İslam ve Türk Edebiyatının büyük şairlerinden Nesimi adına yapılan fidan dikimi kampanyasına biz de dernek olarak Azerbaycan’ın Umumu Lideri Haydar Aliyev adını taşıyan okuldan Can Azerbaycan’a ses vermeğe çalıştık. Iğdır’dan Azerbaycan’a selam ve sevgiler dedi.
 Fidan dikimi AZERTAC'ın Türkiye Bürosu ile Iğdır Azerbaycan Dil Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği iş birliğinde yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.