DOÇ. DR. HASAN BUYRUK ‘TAN IĞDIR’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLARI” KONULU KONFERANS

Tarih : 2019-12-11 / Kategori : Kültür & Sanat

DOÇ. DR. HASAN BUYRUK ‘TAN IĞDIR’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLARI” KONULU KONFERANS

       Tübitak’ın Bilim Söyleşileri projesi kapsamında, Ordu Üniversitesi Öğretim üyesi hemşerimiz Doçent Dr. Hasan Buyruk davetli olarak geldiği Iğdır Şehit Emin GÜNER Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Iğdır’ın Tarihi ve Kültürel Varlıkları” konulu bir konferans verdi.
           

             Buyruk,öğrencilerle buluşmasında önce Iğdır’ın coğrafi konumu ve tarihi hakkında bilgiler verdikten sonra Iğdır’da bulunan tarihi eserleri Demir Çağı’ndan başlayarak kronolojik sıra ile genel hatları ile anlattı.
               Buyruk sunumunda, Iğdır’da bulunan tarihi eserlerin kimler tarafından yapıldığını ve hangi amaçlarla kullanıldığını anlatarak, ilimiz ve ilçelerimizde yer alan kaya odaları, höyükler, kaleler, Korhan (Eski Iğdır), Sürmeli (Karakale), Caf gibi kentler, kervansaraylar, türbeler, camiler, mezar taşları, hamamlar, evler, köprüler vb. hakkında fotoğraflar ve çizimler eşliğinde bilgiler verdi. İlgi ile izlenen konferans yaklaşık 1.5 saat sürdü.
                     Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Buyruk, daha sonra öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası