Haydar Aliyevi saygı ve minnetle anıyoruz

Tarih : 2019-12-12 / Kategori : Genel Haber

Haydar Aliyevi saygı ve minnetle anıyoruz

             Bu gün Türkün ikinci atası, komşu ve kardeş ülkenin ulu önderi, dünyaca meşhur siyasetçi Haydar Aliyevin anım günüdür.
           1923 senesinin 10 mayıs tarihinde Nahçivan Özerk Cumhuriyyetinde dünyaya göz açan büyük siyasetçi uzun yıllar Sovet döneminde yüksek makamlarda çalışsa da onun en büyük işi her zaman Azerbaycan ve azerbaycanlıların güzel geleceği için bir şeyler yapa bilmekdi. Ki, 1990 senesinde yine Azerbaycan ermenilerin işğali ile yüz yüzeyken Haydar Aliyev Moskvada makamından istefa vererek halkının yanında olmak için Baküye, oradan da Nahçivana döndü. İşte Kurtuluşun temeli atıldı. Geleceğe doğru görülen işler o günlerden start aldı. sonrasında halkın gerçek güvenini kazanan lideri Azerbaycan Hükümetinin başına 1993 senesinde halkı getirerek Cumhur başkanı seçdi. İşte Mustakil Azerbaycan tüm dünyada o günden sonra var olmaya başladı. 

Tabii ilk bu mustakilliği de kardeşleri olan bizler, Türkiye Cumhuriyeti tanıdı. 2003 senesinin 12 Aralık tarihine kadar tüm hayatını, ümitlerini halkına bağlayan ulu önder layığıyla başkanlık yaptı ülkesine. Cumhur başkanından öte ATA oldu. Bu gün, 12 Aralıkta nabızlar dayandı. Azerbaycanın tarihini yazan Ata dünyadan göçtü. 16 senedir halkın her bir ferdi, büyükten küçüğe her kes sevgi ve minnetle anıyor. Büyük lider, insan hayatı felsefesini şöyle açıklardı: "Yaşamın anlamı az ya da çok yaşamak değildir. Bu yaşamdaki öz yerini almak, konumunu belirlemek, değerini göstermek ve başkalarına örnek olmaktır." Dediği gibi de hayatına halkına bağladı, yaşadı ve kalplerde ebediyen yer kazandı. Yaşarken ulu önder adını kazanan en büyük azerbaycanlı Azerbaycan var oldukça yaşayacaktır.
Tarih şahsiyetleri yazmaz, şahsiyetler tarihi yaratır ve yazar. Zaman seçmez onları. Onlar zamana hakim olur. Zamanı Azerbaycan için durduran, lehine çeviren Önderimi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.
                         GÜLNAR Yüzbaşıyeva 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.