Köy Çocuklarının sinema keyfi

Tarih : 2019-12-14 / Kategori : Genel Haber

Köy Çocuklarının sinema keyfi

            Iğdır'ın Erhacı köyünde görev yapan öğretmenler ve okul müdürünün, kendi imkanları ve topladıkları yardımla oluşturdukları sinema odasında öğrencileri sinema keyfi yaşıyor.
               Yukarı Erhacı Köyü İlk ve Ortaokulu Müdürü  Adem Çakmak ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Burcu Demir, tarafından kendi imkanları ve hayırsever bağışçıların verdiği destek ile köylü çocukların görsel eğitimine katkı sağlamak amacıyla uzay temalı yıldızlar ve gezegenlerin resimlerinin olduğu  sinema odasında öğrencilerin değişik bir ortamda,  burada hayatlarında ilk kez sinema filmlerinin yanında görsel eğitim alma fırsatı buluyor.      
                

              Burada amaçlarının görsellik katarak çocukların daha iyi bir eğitim öğretim almalarını sağlamak olduğunu anlatan Adem Çakmak , "Okulda böyle eksikliğin olduğunu gördük. Öğrencilerimizin ders dışında etkinliklerinin az olduğunu gördük. Eğitimin dışında hayatın içinde kendilerini bulmalarını istedik Resim öğretmenimizle birlikte 8 ay içinde bunu başardık. Türkiye de ender örneğine pek rastlanmayan bir sinema yaptık. Köyde Uzay motifli bir sinema salonu yaptık. Amacımız öğrencileri aktif hale getirebilmek öğrencilerin ders sıkıcılığından monotonluğundan kurtarabilmek derste aktif hale getirebilmektir. çok faydası var haftada birkaç kez sinema etkinliğimiz oluyor velilerimizle birlikte de seyrediyoruz. Toplantılar yaparak eğitim de kaliteyi artırmak için neler yapabileceğimizi tartışıp konuşuyoruz.çocuklarımız görerek, yaşayarak kaliteli bir eğitim almalarını sağlamak için çalışıyoruz.. Öğrencilerimiz ciddi anlamda olumlu bakıyor. Eğitimde kalitenin artmasını istiyorlar. " diye konuştu.
                 Sinema izleme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını anlatan öğrenciler ise, "Öncelikle bu fırsatı bize sunan öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Hayatımızda hiç sinemaya gitmemiştik. Bugün sinema izleme mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştular.
           Sınıf öğretmeni Rahman Derya da Büyük şehirlerde okuyan öğrencilerin imkânları fazla anne ve babaları onları sinemaya götürebiliyor. Ama Bizler köy okulundayız.çocuklarımız sinemadan gerçekten mahrumdu..Çoğu öğrencileri, sinema nedir bilmiyordu. Böyle bir proje ile sinemadan faydalandılar. Hayatlarında görmedikleri filmleri televizyon dışında büyük ekrandan izlediler.’şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.