Iğdır Üniversitesi ile International Suleiman University Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tarih : 2019-12-17 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ile International Suleiman  University Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

          Iğdır Üniversitesi ile International Suleiman University (Uluslararası Suleiman Üniversitesi) arasında genel işbirliği protokolü imzalandı.
Uluslararası Suleiman Universitesi Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi Müdürü Prof. Dr. Mussab Aljamal, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 

       Iğdır   Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Uluslararası Suleiman Üniversitesi Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi Müdürü Prof. Dr. Mussab Aljamal ’ın imzaladığı protokol çerçevesinde; Iğdır Üniversitesi ile Uluslararası Suleiman Üniversitesi arasında öğrenci ve personel değişimini içeren genel iş birliği anlaşması sağlandı. Anlaşma; temel ortak bilimsel araştırmaları, akademik personel değişimini, yayınların ve araştırma malzemelerinin değişimini kapsıyor.
“Bu protokol iki üniversite arasındaki diyaloğa katkı sağlayacak”
             Rektör Alma, imzalanan protokol ile Türkiye ve Suriye arasındaki dostluk ilişkilerinin artarak devam edeceğine ve üniversiteler arasındaki diyaloğa katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Anlaşmanın önümüzdeki eğitim-öğretim yılında işlerlik kazanacağını kaydeden Rektör Alma; “Üniversitelerle işbirliğini önemsiyoruz. Bu protokolün, tarihi ve kültürel bağı olan iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğine inanıyorum. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesinde üniversiteler büyük bir rol oynuyor. Bu vesileyle Iğdır Üniversitesi ve Uluslararası Suleiman Üniversitesi arasında imzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“İkili ilişkilerimiz daha da güçlenecek”
            Prof. Dr. Mussab Aljamal de, Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek; “Iğdır Üniversitesi ile işbirliği içinde olmaktan onur duyuyoruz. İki üniversite arasında imzalanan protokol ile ilişkilerimiz daha da güçlenecektir. Yapılacak ortak çalışmaların, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin gelişimlerine katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.