"ŞEHRİMİZ IĞDIR" KİTABI

Tarih : 2019-12-28 / Kategori : Kültür & Sanat

             Emir Şıktaş   
             Iğdır'da yıllardır Iğdır'la ilgili kaynak sıkıntısı çekilmektedir. Başta N. Onk hoca, N. Çetinkaya hoca (rahmetli), Z. Z. Acar hoca tarihi, edebi, coğrafi konular da kitaplar yazmışlar fakat az sayıda ve kitabı bulma imkanı zor olduğundan, kaynak yetersizliğinden, kütüphanemize ders amaçlı gelen okuyucuya yeterince bilgi vermekte güçlük yaşanmaktadır.
 

Iğdır'ımızın bugüne kadar eksiği olan detaylı bir tanıtım kitabına ihtiyacı vardı, bunu fark eden Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Gönen, Şube Müdürümüz Cevdet Parlar, Yazar ve İl Koordinatörü Tuna Taştan, Uzman Öğretmenlerimiz yazar Kamil Çiçek ve Ayhan Bulut Sosyal bilimler lisesinden yazar Ali İçer ile İl Turizm Müdürlüğünden yazar Nihal Sürmeli'den (Iğdır yemekleri kitabı yazarı ve şu anda 2 kitabı baskıya hazır) oluşturulan nadide, bilgi hazinesi, kültürle haşır neşir olmuş ekiplerinin çok kapsamlı bir kitap yapabileceğine zaten emindik, başarılarına şahit oluyoruz.
Kendilerini kutluyorum.
"Şehrimiz Iğdır" adlı ,Kitap çalışması bittiğinde özellikle üniversite öğrencilerimizde dahil tümü ve halkımız yaşadıkları şehri daha detaylı ve bilmedikleriyle birlikte öğrenmiş olacaklardır.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze bağlı Halk Kütüphanesi olarak daha çok üniversite öğrenci camiasından gelen kaynak taleplerine cevap vermede kurumumuzu da rahatlatacak, diğer kitaplarımız gibi araştırma ve bilgi edinme noktasında destek olacaktır.
"Şehrimiz Iğdır" Kitabı için maddi/manevi destekten imtina etmeyenlere, her safhada emeği geçenlere, aylardır saha çalışması sonrası gecesini gündüzüne katarak göz nuru dökenlere, toplum yararına bu güzel eseri Iğdır'ımıza kazandıranlara, halkımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum.
Böyle ekip çalışmasının ilimizin diğer sorunlarında da olabileceğini, imkan tanındığında bilinçli, aydın, başarılı insanlarımızın olduğunu, destek verildiğinde güzel ürünlerin ortaya çıkabildiğini ispat etmiş oldular..
Kitabın yakın bir tarihte yayınlanacağını tahmin ediyorum.
Değerli ekibi bir kez daha tebrik ediyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.