Iğdır Üniversitesi Uluslararası Tanınırlığını UNAI Üyeliğiyle Pekiştirdi

Tarih : 2020-01-06 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Uluslararası Tanınırlığını UNAI Üyeliğiyle Pekiştirdi

              Iğdır Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimleriyle Birleşmiş Milletler Akademik Etki (UNAI) platformuna üye olarak uluslararası alandaki faaliyetlerine yeni bir mecra açtı.
Iğdır Üniversitesi; ODTÜ, İTÜ, Marmara, İstanbul, Sabancı, Bursa Teknik ve Fırat üniversitelerinden sonra Birleşmiş Milletler Akademik Etki (UNAI) platformuna üye olmaya hak kazanan 8. Türk üniversitesi oldu. Iğdır Üniversitesi’ni üyeliğe kabul eden UNAI, Birleşmiş Milletler dâhilinde barış, insan hakları ve sürdürülebilir kalkınma gibi küresel öncelikleri desteklemek için 139 ülkeden 1400’e yakın kurumla iş birliği halinde faaliyetler yürütüyor. 2010 yılından bu yana öğrenciler, akademisyenler, bilim adamları, düşünce kuruluşları ve yükseköğretim kurumlarından canlı bir eğitim ağı oluşturan UNAI; insan haklarının geliştirilmesi ve korunması, eğitime erişim, sürdürülebilirlik ve çatışma çözümlerinin iyileştirilmesi noktasında kurumsal hizmet görüyor. 
         

    UNAI üyeliğiyle birlikte Iğdır Üniversitesi; barış, insan hakları, sürdürülebilir kalkınma gibi Birleşmiş Milletler tarafından küresel öncelikli sayılan konularda yürüttüğü akademik çalışmaları UNAI’yle iş birliği halinde sürdürecek. Iğdır Üniversitesi, bahsi geçen faaliyetlerde UNAI logosunu kullanabilirken, bu faaliyetlerin duyuru ve tanıtımları da UNAI platformlarından gerçekleştirilecek. Iğdır Üniversitesi ayrıca, UNAI forumu üzerinden diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunup yeni gündemler oluşturabilecek.
               UNAI üyeliğiyle birlikte Iğdır Üniversitesi, uluslararası alandaki faaliyetlerine yeni mecralar açarken tanınırlığını da yaygınlaştırma imkânı bulacak ve daha yaşanılabilir bir geleceğe yönelik çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek.
              UNAI’yle ilgili detaylı bilgi edinmek için; https://academicimpact.un.org/ adresinden UNAI ana sayfasına bağlanabilirsiniz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.