NEVRUZ EREZ GÖREVDEN ALINDI

Tarih : 2020-01-10 / Kategori : Sağlık

NEVRUZ EREZ GÖREVDEN ALINDI

Henüz 2 ay önce göreve getirilen Op. Dr. Nevruz Erez’in İl Sağlık müdürlüğünden alındı haberi bir anda sosyal medyada çığ gibi yayıldı.  

Konuyu muhatabına sormak için aradığımız Erez; “bende bilmiyordum, bakanlığa sordum genel müdürümüzün de haberi yok ama sayın bakanımızın böyle tasarrufunun olduğunu söylediler” dedi. 
 

İyi’de madem alacaktınız, niye atadınız? 

Iğdır’ın sağlık teşkilatı gerçek manada sağlıksızlaştı, sağlık birilerinin hesaplaşma meydanı oldu. Kişiler sağlık üzerinden güç göstermekte, hesaplaşmakta, racon kesmekte… Oysa Iğdır sağlık kuruluşunun sorunlarının giderilmesi için çaba harcansa daha doğru olurdu. 

Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün Nevruz Erez’le çalışmak istemediğini biliyorduk, hatta Anjio ünitesinin kurulacağının açıklanmasının ardından siyaset farklı bir blok oluşturdu. Muhtemelen konuyla alakalı Sağlık Bakanlığına bir şey söylemiş olacak ki bu karar alındı.  Ancak bilinen bir şey var, o da Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’ın bu süreçte bilgisinin olup olmadığı konusudur.  

Eğer Sağlık bakanlığı bu süreçte İl Başkanını bilgilendirmiş ve onayı alınarak bu işi yapmışsa, doğru olmamıştır, ama siyasi irade der geçeriz. Yok, eğer İl Başkanı Ayaz’ın bilgisi olmadan bu tasarruf ortaya konulmuş ve İl Müdürü görevden alınmışsa, bu hemle Başkan Azay’a yapılmış bir operasyondur ve Ayaz’ın işi süreç içerisinde giderek de zorlaşır.  

Anlaşılan o ki birileri Ali Kemal Ayaz’ın Ak Parti il başkanlığını provoke etmek, Ak Parti’yi Iğdır’da başarısız kılmak için böyle bir hamle yapmıştır.

Mevzu, Nevruz Erez mevzusu değil, elbette siyasi irade istediği kişiyi atayabilir, istediği kişiyle çalışabilir. Önemli olan bu tasarrufu ortaya koyarken Ak Parti’nin de geleceği hesap edilmeliydi. 

Mesela Kültür Müdürlüğüne bir atama yapıldı. Aylardır vekaleten yürütülen il müdürlüğüne ne oldu da Ali Kemal Ayaz göreve geldikten sonra atama yapıldı. Bence bunlar hiç tesadüf değildir. 

Eğer ki Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ziyaretlerden yakasını kurtarıp bu işlere adapte olamazsa, işi bir hayli zordur diyebiliriz. 

Çünkü Iğdır’a Ak Parti İl Başkanı atandığı andan itibaren MHP’nin irtifa kaybetmeye başladığı herkesin dilindeydi.  Bunu önlemenin en iyi yolu da böyle operasyonlarla Ak Parti’nin ve Ayaz’ın cazibe merkezi oluşunu önlemektir. 

Ak Parti il başkanı Ali Kemal Ayaz’a operasyon çekenler bu gün itibariyle kısmen başarılı olunmuşlardır diyebiliriz. 
Ama süreç ne olur, nasıl şekillenir zamanla daha net göreceğiz. 

Cabbar Şıktaş 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası