Rektör’den Çalışan Gazetecilere Yemekli Kutlama

Tarih : 2020-01-11 / Kategori : Eğitim

Rektör’den  Çalışan Gazetecilere Yemekli Kutlama

              10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma gazeteciler günü münasebetiyle üniversitenin karaağaç kampüsü konuk evinde gazetecileri ağırladı.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’da görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcilerine 10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle akşam yemeği ikram etti.
 

          Yemek sonrası gazetecilerle hasbihal eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, göreve geldiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmaları anlattı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
           Rektör Alma yaptığı açıklamada: “Üniversitemiz kısa sürede inanılmaz bir değişim göstermiş, açtığı yeni bölümlerle öğrenci sayasını artırmıştır. 3 yıl önce üniversite öğrenci bulamazken, şimdi en büyük sorunumuz gelen öğrencilere barınacak yer temin etmektir. Allah’ın izni, hükümetimizin desteği ve özel sektörün sahiplenmesi ile yurt sorunumuzu çözüyoruz inşallah. İş insanlarımız özel yurtlar yaparak üniversitemize büyük destek sunmuşlardır. Şu anda yurt yapımı da devam etmektedir. KYK olarak ta kampüsümüzün içinde 1200 kişilik yurt yapım işi ihale edilmiş ve yapımına başlanılmıştır. Üniversite bir şehrin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenir. Bizler kampüs içerisinde ki eğitimin yanı sıra OSB’de sürekli ziyaretler gerçekleştirmekte, üretim yapan fabrikalarımızı motive etmekte, bilgi alışverişinde bulunmakta ve önerilerde bulunarak iş insanlarımızın değişik alanlarda yatırım yapmalarını teşvik etmekteyiz. Mesela Tuzluca Tuz mağaralarının bir bölümünden değerli iş insanımız Mehmet Sürkit feragat ederek bizlere tahsis etmiştir. Bize tahsis edilen bu alana SERKA desteği ile astım hastalarının tedavisi için sağlık turizmini canlandıracak bir nevi hastane yapacağız. Ve bunun yanında tuzla alakalı hediyelik çalışmalarımız var. Bu yatırım Iğdır açısından son derece önemli bir yatırım olacaktır. Birde Iğdır’da sıcak suyla alakalı ciddi çalışmalarımız var. Seracılık ve kaplıca alanlarının oluşturulması için geniş kapsamlı çalışmalarımız devam etmektedir. İş insanı Mehmet Sürkit’in 49 yıllığına kiralamış olduğu Tuzluca tuz madenlerinin bir bölümünü hiçbir bedel gözetmeksizin üniversitemize tahsis etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Huzurlarınızda Sayın Mehmet Sürkit beye teşekkür ediyorum. Iğdır’ımıza yapılan her bir yatırım Iğdır halkının öz yatırımıdır. Halkımız bu yatırımlara sahip çıkarsa işlerimiz daha kolay, daha hızlı ve daha başarılı olur. Bizler basın mensuplarını ve kuruluşlarını önemsiyoruz. Sizlerin her zaman üniversitemizin yanında olduğunuzu ve desteklediğinizi de görüyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 10 Ocak gazeteciler gününüzü kutluyorum.” Dedi.
Gazetecilerle uzun uzun hasbihal eden Rektör Alma, ayda bir de olsa bir araya gelmeli, istişare etmeli, önerileri paylaşmalıyız dedi.
Gazeteciler de genel olarak; “gösterdiğiniz ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederiz. İşbirliği olması gereken en doğru adımdır.” Dediler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.