Başkan Arslan, 7.OSB Enerji Zirvesine katıldı

Tarih : 2020-01-15 / Kategori : Genel Haber

Başkan Arslan, 7.OSB  Enerji Zirvesine katıldı

             Iğdır Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Kamil Arslan ve OSB Bölge müdürü Hakan Aras OSBÜK'ün düzenlediği 7.OSB Enerji zirvesine katıldı.
 

              Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Mustafa Varank , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, EPDK Başkanı ve OSBÜK Başkanı Sayın Memiş Kütükcü ‘nün katıldığı zirvede, gündem enerji idi. OSB’lerin ve OSBÜK’ün enerji ile ilgili talepleri dile getirildi .
              Zirvede;Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) destekleri kapsamında sanayi kuruluşlarına destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Yatırım tutarı 103,5 milyon lira olan 229 VAP projesine, 2009'dan bugüne kadar 25 milyon lira destek ödemesi yaptık." dedi
               Dönmez, son 10 yılda 493 bin ton eşdeğeri petrol (TEP) birincil enerji tasarrufu sağladıklarını belirterek şöyle devam etti: "Enerjimizi verimli kullandığımız ölçüde hem biz kazanırız hem ülkemiz kazanır. Bakanlık olarak sanayi kuruluşlarına destek vermeye devam edeceğiz. Yatırım tutarı 103,5 milyon lira olan 229 VAP projesine 2009'dan bugüne kadar 25 milyon lira destek ödemesi yaptık. Yapılan çalışmalarla 598 milyon metreküp doğal gaz ithalatının önüne geçtik. Kamu olarak sağladığımız 1 birim verimlilik desteğine karşılık 3,5 birim tasarruf elde ettik."
               Bakan Dönmez, yüzde 20 tasarruf sağlayacak enerji verimliliği projelerinin, yapılacağı bölgeye bakılmaksızın beşinci bölge teşviklerinden faydalanacağına işaret ederek, "Örneğin, 500 TEP enerji tüketimi olan bir imalat sanayi tesisimiz var. Faydalanılacak teşvikler, katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisidir." diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası