Başkan Akkuş’un Mutlu Günü

Tarih : 2020-01-20 / Kategori : Kültür & Sanat

Başkan Akkuş’un Mutlu Günü

Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş iki oğlu Şiyar Avran ve Miran’ın Sünnet Düğününde yaşanan yoğun kalabalık mutluluğunu bir kat daha artırdı. 

Iğdır Belediye Başkanı Abide-Yaşar Akkuş Iğdır’da kardeşliğin tesisi için sözde değil, özde olması gerektiğinin altını çizerek Iğdır’ın kanaat önderi Nazire-Selehattin Artantaş’ı ve Mineser-Kemal Koçak’ı kirve tutarak güzel bir birlikteliğe imza attı. 

Sünnet töreninin açılış dua ve konuşmasını Iğdır Ehlibeyt Alimler derneği Başkanı Veli Beder yaptı. Beder konuşmasında, birlik ve beraberlikten bahsetti dua okudu. 

Bu güzel davranışlar Iğdır’da yıllardır hep yapılagelen bir uygulamadır. Kürtler ve Türkler birbirilerinden kız alıp verir, kirve olur, sıkı akrabalık bağları oluştururlar. 

Geçtiğimiz hafta Iğdır eski belediye başkanı Av. Murat Yikit, Esnaf Oruç Araslı’yı kirve tutmuş ve sünnet töreninde her iki folklor ekibi sünnet düğününde halk oyunları gösterisi yapmıştı. Yoğun kalabalığın iştirak ettiği sünnet töreninde yine her kesimden davetliler yerlerini almışlardı. 

EKSİYİMİZ OLDUYSA ÖZÜR DİLERİZ

Belediye Başkanı Yaşar Akkuş ve kirveleri Sünnet törenine gelen binlerce kişiyi saatlerce kapı girişinde durarak ağırladılar. Yoğun kalabalıktan ötürü ilgi alaka gösteremediği birileri olur ihtimaline istinaden sosyal medya hesabından bir açıklama yazarak şöyle dedi: “Çocuklarımızın sünnet düğününe bizzat katılarak, telefonla arayan, mesaj ve telgrafla tebriklerini ileterek bizleri onurlandıran, bu güzel günümüzde yanımızda yer alan herkese sonsuz teşekkürlerimizi, sevgi, saygı ve hürmetlerimizi sunuyor. Düğün telaşı ve yoğunluğundan dolayı, davetiyelerini kendilerine ulaştıramadığımız bütün dostlarımızdan özür dileyerek, yaptığımız eksiklikleri mazur göreceğinizi düşünüyor, anlayışınıza sığınıyoruz. Abide&Yaşar AKKUŞ” dedi. 

 

Foto Galeri
Başkan Akkuş’un Mutlu Günü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.