Yeşilay, 10. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na start verdi

Tarih : 2020-01-23 / Kategori : Kültür & Sanat

Yeşilay, 10. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na start verdi

Çocuklar ve gençler sağlıklı gelecek için yeteneklerini konuşturacak
 

Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'na başvurular başladı. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen yarışma, çocuklarda ve gençlerde sanat aracılığıyla bağımlılığa karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Gelecek nesilleri bağımlılıktan koruma, onlara küçük yaşta sanat, spor gibi olumlu alışkanlıklar kazandırmayı amaçlayan “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” ile çocuklar ve gençler, edebi ve görsel sanatların ilham verici dünyasıyla buluşarak hem fikirlerini ve yeteneklerini dışa vurabilecek hem de bağımlılıkla ilgili eserlerinin yetişkinlere de mesaj verebilecekler. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na yapılacak başvurular için son tarih 14 Şubat. 
Yeşilay, genç nesilleri bağımlılıktan korumak, yetişkinlerde çocuk ve gençlerin sanatsal perspektifinden bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla 10. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nı başlattı. Yeşilay’ın Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle hayata geçirdiği yarışma ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak 3 farklı düzeyde düzenleniyor. Her düzeyde edebi ve görsel olmak üzere iki ayrı kategori yer alıyor. 
Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği yarışmada öğrenciler görsel kategoriye afiş, resim, karikatür ve kısa video; edebi kategoriye kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anı alanlarında üretilmiş eserlerle katılabiliyor. Başvuruların 14 Şubat’a kadar sürüyor. Her ilin kategori birincileri Nisan’da, ülke çapında her kategoride ilk 3’e girenler Haziran’da açıklanıyor. 
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na 2019 yılında  16 bin 476 okuldan 185 bin 763 eser başvurusu yapmıştı.
Kazananlar yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek
Her ilde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride belirlenen birinciler 500 TL ile ödüllendirilecek. İl düzeyinde dereceye girmeye hak kazanan öğrenciler arasından ise her düzey ve kategoriden ülke çapındaki şampiyonlar belirlenecek. Kategori birincileri 5 bin TL, ikincileri 3 bin 500 TL, üçüncüleri 1000 TL ödülün sahibi olacak. Ülke genelinde dereceye giren öğrenciler ayrıca yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek.
Öğrenciler, başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabilir. 
Yeşilay hakkında
1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olmuştur.
Türkiye genelinde 116 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 70 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. Yeşilay, 2013 yılında yapılan tüzük değişikliğiyle çalışma alanlarına rehabilitasyon hizmetini de eklemiştir. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 444 79 75 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde aktif olarak 39 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile hizmet vermektedir.
Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Mükemmeliyette 5 Yıldızlı Yetkinlik” belgesine sahip olan Türkiye’nin tek sivil toplum kuruluşudur.
İletişim için
Grup 7 İletişim
Elif Uygur
Medya İlişkileri Direktörü
[email protected] / 0212 292 13 13 / 0530 606 74 90

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.