Iğdır Üniversitesi Akademisyenleri TÜBİTAK Desteğine Layık Görüldü

Tarih : 2020-02-08 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Akademisyenleri TÜBİTAK Desteğine Layık Görüldü

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin,Doç. Dr. Sadiye Peral Eyduran’ın koordinasyonunda yürüttüğü proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

           Doç. Dr. Sadiye Peral Eyduran’ın koordinatörlüğünde; Prof. Dr. Ecevit Eyduran, Doç. Dr. Melekşen Akın, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Güller ve Araştırma Görevlisi Dr. Pınar Güller’den oluşan proje ekibi, TÜBİTAK desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken; “Bu çalışma ile Iğdır üzümleri incelenecek, doğal ve genetiği korunmuş üzümlerin diğer üzümlerden farklılıkları ortaya konulacak. Yürüttüğümüz çalışmanın birinci hedefi, Iğdır üzümlerinin tanınırlığını bilimsel çalışmalara dayanarak arttırmak. Iğdır Üniversitesi ailesi olarak bölge için çalışmalara bir yenisinin eklenmesinin gururunu yaşarken, bu ve bunun gibi çalışmalarla Iğdır’a katkı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştular.
 
Yerel üzümlerin kanser üzerindeki etkisi araştırılacak.
 
Üniversitemiz akademisyenlerinin, Atatürk Üniversitesi akademisyenleri ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Iğdır’da yerel olarak yetiştirilen 8 adet üzümün çekirdekleri incelenecek ve üzüm çekirdeklerinin içerik analizleri ile antioksidan özellikleri belirlenecek. Ayrıca çalışma kapsamında üzüm çekirdeklerinin kanser üzerinde etkili olan enzimleri incelenerek, yerel üzümlerin kanser hastalığını iyileştirici etkisi aydınlatılmış olacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.