MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

Tarih : 2020-02-11 / Kategori : Eğitim

MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

   Iğdır’da İlkokulu öğrencileri, kış aylarının etkisini hissettirdiği bugünlerde sokak hayvanları için harekete geçti
                     Minik öğrenciler "sevgi" konulu değerler eğitimi çalışması kapsamında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hazırladıkları yem, kedi-köpek maması, süt ve suları okul çevresine bıraktı.
       

        Melekli Şehit Er Aytekin Arslan ilkokulu 4. Sınıf öğrencileri, üniversite gençleri(Halbe topluluğu) ve gençlik merkezi çalışanları ile soğuk kış gününde sokak hayvanlarını unutmadı
                 Sınıf öğretmeni Özkan Oğan; Minik öğrencilerimizle ile birlikte eldivenlerimizi giyerek sokaktaki kedi köpeklere mama verdik . İyilik izcileri olarak burada ki amacımız çocukların köpeklere ve kedilere karşı fobilerini yenmelerini sağlamak.Bunu yaparken aynı zamanda çevre temizliği yaparak çevre bilincini de oluşturmaktı.Mama bıraktığımız hayvanları önceden öğrencilerim görerek tespit etmişlerdi bugünde onlara mama verme şansımız oldu .Ayrıca yaşadığımız çevrenin sadece insanlara ait olmadığını bitki ve hayvanlara da ait olduğunu anlatmaya çalıştık.Çocuklarda bu durumdan çok memnun kaldılar, köpekleri kucaklarına alarak sevdiklerini gördük. Ayrıca buradan iyi insan olmanın temeli doğa ve hayvanı sevmekten başladığını öğrettik ‘dedi.
"Hayvanları çok seviyoruz"
                    4-A sınıfı öğrencileri de "Hayvanların çok mutlu olacağını düşünüyoruz. Hayvanları çok seviyoruz, bu yüzden onlara yemek veriyoruz" diye konuştular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.