Amigurumi kursuna kadınlardan yoğun ilgi

Tarih : 2020-02-13 / Kategori : Kültür & Sanat

Amigurumi  kursuna kadınlardan yoğun ilgi

Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı Amigurumi (örgü bebek) yapımı kursu Iğdırlı kadınların büyük ilgisini görüyor.
Her yıl açtığı kurslarla ile büyük ilgi gören Halk Eğitim Merkezi bu yıl da açtığı birbirinden güzel kurslar ile kursiyerlerini eğiterek iş sahibi yapmaya devam ediyor.
Son zamanlarda yurtdışından Türkiye’ye getirilen oyuncakların, bebeklerin sağlığa zararlı maddeler içermesinden dolayı Iğdır Halk Eğitim Merkezi kadınların isteği üzerine el sanatları kurslarından olan örgüden bebek kursunu açtı.
 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Mesut Aydoğdu ,’ Iğdır İŞKUR Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 18-50 yaş arası kadınlar için Şiş ve Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı (amigurumi) Kursu açtık kurs 320 saat olup İŞKUR destekli halk eğitim merkezi bünyesinde açılan bir kurstur. Günde 6 saat veriliyor. Hanımlar günlük 30 TL almaktadır.dedi.
El Sanatları öğretmeni Esra Çelik nezaretinde 12 kadın kursiyere haftanın belirli günleri Amigurumi (Örgü Bebek) kursuna katıldılar. El emeği ve göz nurunu ortaya koyan kadın kursiyerlerin yaptıkları birbirinden güzel örgü bebeklerin sergilenmesi mutlu etti.
El sanatları öğretmeni Esra Çelik: “Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup, örgü örenlerin çok iyi bildiği şık iğne tekniğinin oyuncak yapımına uyarlanmış halidir. Bu teknik ile çok güzel oyuncaklar, hediyelik ve dekorasyonda kullanılmak üzere çeşitli objeler yapılabilir. Hızla yapılan herkesi etkisi altına alan örgü ile güzel, sevimli, eğlenceli oyuncaklar ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmaların en güzel yanı yüzde yüz sağlıklı doğal ve eğlenceli olmasıdır. Kimyasal oyuncaklara alternatif sağlayan örgü bebekler annelerin tercihi olmalıdır.” dedi.
Kursiyerler ise bu kursa katıldıkları için mutlu olduklarını hem meslek öğrendiklerini, hem de para kazanıp aile bütçesine katkı sağladıklarını söylediler.

Foto Galeri
Amigurumi  kursuna kadınlardan yoğun ilgi Amigurumi  kursuna kadınlardan yoğun ilgi Amigurumi  kursuna kadınlardan yoğun ilgi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası