Eli Kopan Çocuğun Protez İsteği

Tarih : 2007-12-01 / Kategori : Genel Haber

-IĞDIR'DA HAYVANLARI OTLATTIĞI SI RADA BULDUĞU CİSMİN PATLAMASI SONUCU ELİ KOPAN 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK PROTEZ EL İSTİYOR. -ÇELİK: ''BİR AN ÖNCE ELİME PROTEZ TAKILMASINI İSTİYORUM. PROTEZ TAKILIRSA BİR YERDE ÇALIŞABİLİRİM. BÖYLECE AİLEMİN GEÇİMİNE KATKI SAĞLAYABİLİRİM'' Iğdır'da, bulduğu cismin elinde patlaması sonucu sağ bileği kopan 16 yaşındaki çocuk protez isti yor. Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı köyünde hayvanları otlattığı sırada merada bulduğu cismin elinde patlaması sonucu sakat kalan Mehmet Şerif Çelik, kendisine protez el takılmasını istiyor.

Çelik AA muhabirine yaptığı açıklamada, protez de olsa yeniden bir ele kavuşmak istediğini belirtti.

Olay günü ailesine ait hayvanları otlatmak için meraya çıktığını anlatan Çelik, ''Hayvanların otladığı sırada bir taşın üzerine oturdum. Yanımda ne olduğunu anlayamadığım bir cisim gördüm. Tam eline aldığım sırada bir patlama oldu. Sonrasını hatırlamıyorum'' dedi.

Yakınları tarafından hastaneye kaldırıldığını ifade eden Çelik şunları söyledi: ''Hastanede yapılan müdahalenin ardından sağ elim kesildi. İlk başlarda tek elimin olmamasına alışamadım. Şimdi ise biraz daha iyiyim. Süreli evdeyim. Diz kapağımda da sorun var. Dizimi bükemiyorum. Bir an önce elime protez takılmasını istiyorum. protez takılırsa bir yerde çalışabilirim. Böylece ailemin geçimine katkı sağlayabilirim. Biz 10 kardeşiz. Maddi durumumuz da çok iyi değil.''

Mehmet Şerif'in babası Kerim Çelik ise oğlunun Iğdır'daki tedavisinin ardından Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı ve İl Jandarma Alay Komutanı tarafından tedavi için Ankara'ya gönderildiğini ifade etti.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) iki ay oğlunun tedavi edildiğini dile getiren Çelik şöyle konuştu: ''Oğlum GATA'da iki ay tedavi oldu. Daha sonra Iğdır'a döndük. Aradan 1 ay geçtikten sonra yeniden kontrol için GATA'ya gittik.

Ancak bu sefer bizi tedavi için almadılar. Asker olmadığımız için hasta neye giremedik. Daha sonra İstanbul'a gittik. Kontrolünü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaptırdık.

Bize protez hazırlanacağını ve oğluma takılacağını belirttiler. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen hala oğluma protez takılmadı. Oğlum bütün gün evde yatıyor. Yetkililerin yardım etmesini istiyoruz. Çok kötü durumdayız, peri şan olduk.''

Karakoyunlu Kaymakamı Ferhat Özen ise söz konusu çocuk için gerekli müracaatları yaptıklarını belirtti. Çelik'in durumu ve protez isteğini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğüne bildirdiklerini dile getiren Özen, ''Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Çelik'in en kısa sürede protezine kavuşmasını planlıyoruz'' dedi.

Geçen nisanda Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı köyü kırsalında Mehmet Şerif Çelik'in (16) elinde, arazide bulduğu bir cisim patlamıştı. Patlamanın ardından Çelik, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Tedavinin kapsamında Çelik'in sağ bileği kesilmişti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.